Pakistan'da Taliban ateşkes ilan etti

Pakistan’da uzun mücadelenin ardından Taliban, ateşkes ilanı etti. Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) sözcüsü Sadullah Şahid, TTP’ye bağlı bütün örgütlere bir ay sürecek ateşkes emri verildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'da Taliban ateşkes ilan etti

Pakistan’da uzun mücadelenin ardından Taliban, ateşkes ilanı etti.
Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) sözcüsü Sadullah Şahid, TTP’ye bağlı bütün örgütlere bir ay sürecek ateşkes emri verildiğini duyurdu.
Şahid, Mart ayı boyunca devlete yönelik herhangi bir saldırı düzenlenmeyeceğini açıkladı. Ateşkes kararının çıkmaza giren barış müzakerelerini tekrardan canlandırmak için alındığı belirtildi. Devlet kanadında hükümet komitesi koordinatörü İrfan Sıddıqi kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, henüz kendilerine bu yönde resmi bir belge gelmediğini bildirdi.
Sıddıqi ayrıca "TTP’nin ateşkes konusundaki ciddiyeti, müzakerelerin tekrardan başlamasına zemin hazırlayacaktır." dedi.
Geçtiğimiz ay Pakistan hükümeti ile TTP arasında 13 gün süren müzakere döneminde devlete yönelik kanlı saldırılar düzenlenmiş ve hükümet görüşmelerin çöktüğünü duyurmuştu. Barış müzakerelerinin çökmesinin ardından ordu TTP’nin yoğunlukla konuşlandığı bölge olarak bilinen Kuzey Veziristan bölgesine hava operasyonları düzenlemeye başladı.
CİHAN

Yorumlar