Pakistan’da süresiz gaz kesintisine protesto

Pakistan’ın Pencap eyaletinde, fabrikalara ve gaz istasyonlarına gaz verilmeyeceğini açıklayan Kuzey Gaz Boru Hatları Şirketi (SNGPL) ve hükümet protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da süresiz gaz kesintisine protesto

Pakistan’ın Pencap eyaletinde, fabrikalara ve gaz istasyonlarına gaz verilmeyeceğini açıklayan Kuzey Gaz Boru Hatları Şirketi (SNGPL) ve hükümet protesto edildi. Revalpindi şehrinde toplanan yaklaşık 50 özel ulaşım şirket sahibi ve vatandaş, süresi belirtilmeden verilen kararı protesto etti.

Akşam saatlerinde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Pakistan genel CNG (LPG) Dernekleri Başkanı Gayaz Abdullah Paraça, 100 milyon insanı ilgilendiren kararın hükümetin onayı dahilinde olmadığını ve anayasaya aykırı olduğunu ifade etti.

Paraça, zamansız gelen ve günlük yaşamı çekilmez kılan uygulamadan dolayı 450 milyar rupilik (4.2 milyar dolar) yatırımın heba olacağını kaydetti. Hükümeti bu konuda gerekeni yapmaya çağıran Paraça, aksi takdirde eyalet genelinde protestolar ve grevler düzenleyeceklerini açıkladı.

Pakistan’ın Pencap eyaletinde CNG (LPG) istasyonlarının kapalı olmasından dolayı sıkıntıyı en çok halk çekiyor. Ulaşım fiyatlarının artmasından şikayetçi olan halk, günün bazı saatlerinde taksi bulamadıklarını ve evlerine ve işyerlerine ulaşmakta zorluk çektiklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar