Pakistan’da şiddetli patlama: 4 ölü, 30 yaralı

Pakistan’ın metropol şehri Karaçi'de öğlen saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da şiddetli patlama: 4 ölü, 30 yaralı

Pakistan’ın metropol şehri Karaçi'de öğlen saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Kanlı saldırı sonucu, en az 4 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi yaralandı. Cuma namazı sonrası bir cami yakınında meydana gelen bombalı saldırı, 3 tekerlekli ticari taksiye yerleştirilen bomba ile düzenlendi.

Delhi mahallesinde meydana gelen şiddetli patlama sonrası, onlarca aracın zarar gördüğü belirtilirken, bomba sesinin kilometrelerce ötede duyulduğu bildirildi.

20 milyon nüfusa sahip şehirde paniğe yol açan kanlı saldırıda 10 kilogram patlayıcının kullanıldığı ifade edildi.
Sindh eyaleti Enformasyon Bakanı Şerjil Memom, gazetelere verdiği demeçte, teröristlerin tamamı ile bilinçli bir saldırı gerçekleştirdiğini ve hükümetin artık bu konuda gerekli adımların atması gerektiğini söyledi

Önceki gün hükümet ve Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan(TTP) arasında gerçekleştirilen barış müzakeresi sonrası ateşkes ilan edileceği duyurulmuştu. Ancak müzakerenin üstünden 48 saat geçmemesine rağmen, ülkede ticaretin kalbi olarak nitelendirilen Karaçi şehrinde, en az 8 kişinin öldüğü onlarca kişinin de yaralandığı iki bombalı saldırı meydana geldi. Kanlı saldırıları henüz üstlenen olmazken TTP’nin ne açıklama yapacağı merakla bekleniyor.
CİHAN

Yorumlar