Pakistan’da saldırılar: 22 ölü

Pakistan’ın kuzeyinde şiddet dinmek bilmiyor. Hayber Paktunya eyaletinin başkenti Peşaver’de dün akşam bir sinema salonunda art arda 3 bombanın patlaması sonucu 13 kişi öldü, 19 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da saldırılar: 22 ölü

Pakistan’ın kuzeyinde şiddet dinmek bilmiyor. Hayber Paktunya eyaletinin başkenti Peşaver’de dün akşam bir sinema salonunda art arda 3 bombanın patlaması sonucu 13 kişi öldü, 19 kişi de yaralandı. Gece saatlerinde ise yine Peşaver şehrinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişinin öldüğü kaydedildi. Saldırının bir polisin evine düzenlendiği kaydedilirken, olayın iki aşiret grubu arasında çıkan anlaşmazlıktan kaynaklandığı belirtildi.

Sivillere yönelik düzenlenen kanlı sinema saldırısının Pakistan hükümeti ile Taliban’ın müzakerelere başladığı günlerde düzenlenmesi ise dikkat çekti.

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) sözcüsü Sadullah Şahid, saldırıyı kendilerinin düzenlemediğini açıklarken, halka yönelik bu kanlı saldırıyı kınadıklarını duyurdu.

Hayber Paktunya eyaletinde etkin olan Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi Genel Başkanı İmran Khan, saldırının barış görüşmelerini sabote amaçlı düzenlenmiş olabileceğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar