Pakistan’da saldırılar: 19 ölü, 82 yaralı

Pakistan’da iki eyaletin başkentinde bombalı saldırılar düzenlendi. Ülkeyi kana bulayan saldırılar Beloçistan eyaletinin başkenti Kuetta ve Hayber Paktunya eyaletinin başkenti Peşaver şehrinde meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da saldırılar: 19 ölü, 82 yaralı

Pakistan’da iki eyaletin başkentinde bombalı saldırılar düzenlendi.

Ülkeyi kana bulayan saldırılar Beloçistan eyaletinin başkenti Kuetta ve Hayber Paktunya eyaletinin başkenti Peşaver şehrinde meydana geldi. İki başkentte gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 19 kişi hayatını kaybederken, 82 kişi de yaralandı.

Sabah saatlerinde Peşaver şehrinde bir intihar bombacısının polis ekiplerine yönelik düzenlendiği saldırıda 9 kişi öldü, 47 kişi yaralandı. İntihar bombacısı, üzerindeki 8 kilo patlayıcıyı devriye gezen polis aracının yakınında patlattı. Kanlı saldırı sonucu patlamanın meydana geldiği sokak savaş alanına döndü.

Kuetta şehrinde ise paniğe yol açan şiddetli patlama bir bisiklete yerleştirilen bomba düzeneğinin harekete geçirilmesi sonucu meydana geldi. Öğleden sonra meydana gelen kanlı saldırı sonucu 10 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi yaralandı. Saldırıda 5 kilogramlık patlayıcı maddenin kullanıldığı belirtildi.

Saldırıları henüz üstlenen olmazken Pakistan kamuoyunda saldırılar, Taliban ve devlet arasında devam eden barış müzakerelerinin sabote edilmek istendiği şeklinde yorumlanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) Mart ayı boyunca ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu. Ancak Taliban tarafından saldırılarla ilgili herhangi bir kınama veya üstlenme henüz olmadı.
CİHAN

Yorumlar