Pakistan’da müzakere umutları sönüyor: 15 ölü

Pakistan’da ordunun ülkenin kuzeyinde düzenlediği hava operasyonunda 15 militanın öldürüldüğü kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da müzakere umutları sönüyor: 15 ölü

Pakistan’da ordunun ülkenin kuzeyinde düzenlediği hava operasyonunda 15 militanın öldürüldüğü kaydedildi. Afganistan sınırındaki Veziristan bölgesinde yapılan hava operasyonlarında terörist yataklarının zarar gördüğü ve onlarca militanın yaralandığı bildirildi.
Pakistan’da aşiret kanunlarına göre federal yönetilen 7 kabile alanlarından biri olan Kuzey Veziristan, Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) ve El Kaide militanlarının çoğunlukla konuşlandığı yer olarak biliniyor.
Pakistan ile TTP arasındaki barış müzakerelerinin çıkmaza girdiği bu günlerde TTP dün, ordunun operasyonları durdurması halinde ateşkes ilan edeceklerini duyurdu.
Geçtiğimiz günlerde polis otobüsüne bombalı saldırı düzenlenmesi ve TTP’nin 2010 yılında kaçırılan 23 Pakistan askerinin infazını doğrulamasının ardından müzakerelerin çökebileceği belirtilmişti.
Pakistan kamuoyunda, TTP’nin saldırılarından sonra Pakistan ordusunun da operasyonlara başlaması Taliban ile müzakerelerde umutların tükendiği şeklinde yorumlanıyor.
CİHAN

Yorumlar