Pakistan’da militanlara operasyon: 47 ölü

Pakistan’da ordunun, hükümetin talimatı ile ülkenin Kuzey Veziristan bölgesinde militanlara yönelik havadan ve karadan başlattığı operasyonlar devam ediyor. Pakistan ordusu bilgilendirme merkezi ISPR, 47 militanın havadan yapılan operasyonlarda...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da militanlara operasyon: 47 ölü

Pakistan’da ordunun, hükümetin talimatı ile ülkenin Kuzey Veziristan bölgesinde militanlara yönelik havadan ve karadan başlattığı operasyonlar devam ediyor. Pakistan ordusu bilgilendirme merkezi ISPR, 47 militanın havadan yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İkinci haftasına girilen Zarb-ı Azb adlı operasyonda bugün itibari ile ölen militan sayısı 300’ü geçti. Kapsamlı operasyonunun sebebi olarak, liman şehri Karaçi’de miltanlar tarafından gerçekleştirilen ve 27 güvenlik görevlisinin öldüğü havaalanı saldırısı gösterildi.

Birçok kampın bulunduğu belirtilen bölgede sivil halk, başka bölgelere nakledildi. Ayrıca bölgede teslim olmak isteyen militanlar için teslim olma noktalarının oluşturulduğu açıklandı.

Pakistan’da hükümet ile Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) arasında yapılan barış görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Ülkede son zamanlarda TTP ve onun şemsiyesi altında bulunan örgütlerin düzenlediği kanlı saldırılar müzakereleri çıkmaza sokmuştu. CİHAN

Yorumlar