Pakistan’da militanlara operasyon: 400 ölü

Pakistan’da ordunun, hükümetin talimatı ile ülkenin Kuzey Veziristan bölgesinde militanlara yönelik havadan ve karadan başlattığı operasyonlar devam ediyor. Pakistan resmi kaynakları, 400’ü aşkın militanın havadan ve karadan yapılan operasyonlarda...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da militanlara operasyon: 400 ölü

Pakistan’da ordunun, hükümetin talimatı ile ülkenin Kuzey Veziristan bölgesinde militanlara yönelik havadan ve karadan başlattığı operasyonlar devam ediyor. Pakistan resmi kaynakları, 400’ü aşkın militanın havadan ve karadan yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Zarb-ı- Azb adlı operasyonda ölen militan sayısı 400’ü geçerken 19 patlayıcı madde yapım evlerinin ele geçirildiği kaydedildi. Operasyonlar sebebi ile bölge de büyük göç yaşanırken şu ana kadar resmi kayıtlarda yarım milyona yakın insanın tahliye edildiği aktarıldı.

Kapsamlı operasyonunun sebebi olarak, liman şehri Karaçi’de militanlar tarafından gerçekleştirilen ve 27 güvenlik görevlisinin öldüğü havaalanı saldırısı gösteriliyor.

Birçok kampın bulunduğu belirtilen bölgede sivil halk, başka bölgelere nakledildi. Ayrıca bölgede teslim olmak isteyen militanlar için teslim olma noktalarının oluşturulduğu açıklandı.

Pakistan’da hükümet ile Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) arasında yapılan barış görüşmeleri sonuçsuz kalmıştı. Ülkede son zamanlarda TTP ve onun şemsiyesi altında bulunan örgütlerin düzenlediği kanlı saldırılar müzakereleri çıkmaza sokmuştu.

CİHAN

Yorumlar