Pakistan’da medya istihbarat kurumundan ve ordudan özür diledi

Pakistan’da günlük yayın yapan iki gazete, ülkenin ünlü sunucusu Hamid Mir’in vurulmasından sonra yaptıkları aşırı duygusal ve tedirgin edici yayınlar için, Pakistan istihbarat ISI ve ordudan özür diledi. The Daily Jang ve The News gazetesi,...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da medya istihbarat kurumundan ve ordudan özür diledi

Pakistan’da günlük yayın yapan iki gazete, ülkenin ünlü sunucusu Hamid Mir’in vurulmasından sonra yaptıkları aşırı duygusal ve tedirgin edici yayınlar için, Pakistan istihbarat ISI ve ordudan özür diledi. The Daily Jang ve The News gazetesi, ünlü sunucu Mir’in bacağından vurulması sonrası yaptıkları haberler yüzünden birinci sayfadan özür yayınladı.

Yayınlanan özürde herhangi bir kurumu ya da kişiyi rencide etme niyetinde olmadıkları vurgulanarak,"Yaptığımız yayınlarda Pakistan istihbarat kurumuna ve ordusuna zarar verecek haberler servislediğimiz için özür diliyoruz.’’ ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz ay ülkenin liman şehri Karaçi’de Hamid Mir'in aracına yaklaşan kimliği belirsiz 3 motosikletli kişi, otomobili kurşun yağmuruna tutmuştu. Kanlı saldırıda, Mir’e 3 kurşun isabet etmişti. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Mir sağ kurtulmuştu.

ÜLKENİN EN BÜYÜK TELEVİZYONU GEO TV’NİN LİSANSI ASKIYA ALINDI

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu (PEMRA), geçtiğimiz hafta ülkenin en büyük medya yayın organı GEO TV’nin ve aynı gruba ait iki televizyon kanalının lisansını askıya aldı.

Pakistan Savunma Bakanlığı, Hamid Mir’in silahlı saldırıya uğraması sonrası yaptığı yayınlardan dolayı GEO TV’nin lisansının iptali için PEMRA’ya dilekçe göndermişti. PEMRA, Pakistan istihbaratının GEO TV aleyhine sunulan dilekçeleri değerlendirmek üzere bir komite oluşturmuştu. Komite, geçtiğimiz hafta, GEO TV, GEO Eğlence ve GEO Tez kanallarının lisansının askıya alındığı yönünde karar aldıklarını açıklamıştı.

Komite ayrıca, GEO TV’nin ofislerini kapatma ve lisansını iptal etme ile ilgili nihai kararın, 28 Mayıs’ta yapılacak görüşmeler sonrası alınacağını duyurdu. GEO TV'nin yayınları ülke genelinde de protesto edilmiş ve PEMRA'ya kanalın lisansının iptali için yaklaşık 10 bin dilekçe gönderilmişti.

Ayrıca GEO TV’nin lisansının askıya alınması, geçtiğimiz hafta Pakistan Ulusal Meclisi’nde de tartışıldı. Ülke gündemine oturan konu ile ilgili konuşan Avami Ulusal Parti lideri Afrarisab Khattak, demokrasi vurgusu yaparak, gazetecilerin ülkede demokrasiye katkı sağlamak için hayatlarını feda ettiklerini ifade etmişti.

Khattak ayrıca, hükümeti ifade özgürlüğünü kısıtlayan bu uygulama konusunda gerekeni yapmaya davet ederken, “Medyanın bir ülkede özgür olması demokrasinin temel esaslarındandır.’’ şeklinde ifadeler kullanmıştı.

CİHAN

Yorumlar