Pakistan’da kutlu doğum heyecanı

Mevlit Kandili'nin bugün kutlanacağı Pakistan’da atmosfer kutlu doğum haftasına göre hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da kutlu doğum heyecanı

Mevlit Kandili'nin bugün kutlanacağı Pakistan’da atmosfer kutlu doğum haftasına göre hazırlanıyor.

Pakistan'da günler öncesinden yapılan hazırlıklarla halk bir anlamda kutlu doğum haftasına büyük bir şenlik havasında giriyor.

Yılbaşı şenliklerini gölgede bırakan kutlu doğum haftasında Pakistan sokakları kelimenin tam anlamıyla renk cümbüşüne dönüyor. Caddelerin ışıl ışıl olduğu sokaklarda evler, iş yerleri, camiler, sokaklar renkli lambalarla süsleniyor. Görsel bir şölen havasına dönüşen kutlu doğum haftasında caddelerde ilahiler okunuyor ve halk duygulu anlar yaşıyor.

Mutlaka birkaç evin ışıklarla süslendiği caddelerde kimi çocukların ‘’Tekbir Allahu Ekber’’ sesleri yankılanırken, kimi çocukların ise takma sakal ve maskelerle dolaşarak kutlu doğum haftasını bayram havasında geçirdiği gözleniyor.

Işıklar ile "Allah, Muhammed, Maşallah, Kelimei Şehadet’’ lafızlarının yazıldığı sokaklarda insanlar ailelerini alıp sokağa çıkıyor. Caddelerde gençler motosiklet gösterileri yaparak insanları eğlendiriyor.

Takma sakal takan bir çocuk ise kutlu doğum haftası geldiği için çok mutlu olduklarını ve sokaklarda bunu için eğlendiklerin ifade etti.

180 milyon nüfuslu Pakistan’da Müslümanlar Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) dünyayı şereflendirdiği günde duygularını sokaklara taşıyorlar. CİHAN

Yorumlar