Pakistan’da kitap fuarında 'Sonsuz Nur' kitabına büyük ilgi

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da düzenlenen uluslararası kitap fuarına Türk yayınevi Harmony Publications onur konuğu olarak katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da kitap fuarında 'Sonsuz Nur' kitabına büyük ilgi

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da düzenlenen uluslararası kitap fuarına Türk yayınevi Harmony Publications onur konuğu olarak katıldı. Fuarda, Harmony Publications'ın Urduca yayınladığı ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) hayatını anlatan Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Sonsuz Nur' kitabına Pakistanlılar büyük ilgi gösterdi.

İslamabad’daki Pak-Çin Dostluk Merkezi'nde düzenlenen uluslararası kitap fuarında halk çeşitli yayınlarla buluştu. Fuarını açılışını, Pakistan Enformasyon Bakanı Pervez Raşit gerçekleştirdi. Raşit, açılış öncesi konferans salonunda yaklaşık 500 kişi ile beraber kitap okuma yemini etti. Açılış sonrası Türk yayınevi Harmoni Yayıncılık'ın standını gezen Raşit, Türkçeden İngilizce ve Urducaya çevrilmiş kitapları inceledi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Harmony Publications Müdürü Yakup Ön, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Sonsuz Nur kitabının Urduca tercümesine Pakistan halkının büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Yayınevi olarak kitap tercümesi de yaptıklarını kaydeden Ön, "Yayın evimizin amacı Türkiye’den başta kültürel kitaplar olmak üzere muhtelif kitapları Pakistan’a getirip Pakistanlı kardeşlerimize kazandırmak ve kültür alışverişine katkıda bulunmak.’’ dedi.

Öte yandan fuarı ziyaret eden Pakistan Eğitim Bakanı Muhammed Baligh Rahman, Türk standını gezdi ve kitapları ilgiyle inceledi. CİHAN

Yorumlar