Pakistan’da Kerbala’nın 40. günü törenleri düzenlendi

Pakistan’nın Revalpindi şehrinde Kerbela olayının 40. günü sebebiyle matem töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da Kerbala’nın 40. günü törenleri düzenlendi

Pakistan’nın Revalpindi şehrinde Kerbela olayının 40. günü sebebiyle matem töreni düzenlendi. Binlerce insanın katıldığı matem töreninde "Ya Hüseyin" sloganları atan Şiiler, ellerindeki zincirlere takılmış bıçakları sırtlarına vurdu. Önde gelen bir Şii imamının konuşma yaptığı alanda insanlar duygulu anlar yaşadı.

Muharrem ayını 10’unda düzenlenen büyük matemde binlerce kişinin Sünnü camisine saldırması sonucu 10 kişinin öldüğü 40 kişini yaralandığı camiye yürümek isteyen Şiileri polisler güçlükle engelledi. Sloganlar atarak Sünni camisine yürümek isteyen Şiileri belirli bir alanın dışına çıkarmamak için büyük çapa sarf eden polisler olası bir çatışmayı önledi.

Helikopterlerle de güvenliğin sağlandığı şehirde polis iki gün boyunca güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkardı. Şehre girişler durduruldu ve telefon sinyalleri gün boyunca iptal edildi.

Geçtiğimiz muharrem ayında Revalpindi şehrinde yapılan büyük matem töreni esnasında binlerce Şii, bir Sünni camisinde Şiileer aleyhinde hutbe verildiği söylentisi nedeniyle camiye baskın düzenlemişti. Ülkeyi sarsan kanlı saldırıda bir sokak ateşe verilmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. Olayın gerginliği günlerce sürmüş, ülke genelinde Şiilere karşı mitingler düzenlenmişti.
CİHAN

Yorumlar