Pakistan’da İHA saldırısı: 4 ölü

ABD'ye ait insansız hava araçlarının (İHA), Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşiret bölgesine bugün düzenlediği saldırıda, en az 4 kişinin öldüğü kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da İHA saldırısı: 4 ölü

ABD'ye ait insansız hava araçlarının (İHA), Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşiret bölgesine bugün düzenlediği saldırıda, en az 4 kişinin öldüğü kaydedildi. Saldırının, Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesindeki Afganistan sınırına yakın Kubat kasabasında gerçekleştiği belirtildi. Gece geç saatlerde yapılan saldırıyı Pakistan istihbaratının doğruladığı bildirildi.

SALDIRILAR ÜLKENİN BAŞINI AĞRITMAYA DEVAM EDİYOR

ABD’nin İHA saldırılarını kınayan Pakistan, saldırıların ülkenin egemenlik ve bağımsızlığına aykırı olduğunu vurguluyor. Pakistan hükümeti, devletler arası ilişkilerde gerginliklere yol açan İHA saldırılarının, ülkede masum insanları öldürdüğünü ve insan haklarına aykırı olduğunu gündeme getiriyor.

ABD İHA saldırılarının durmamasını sebep gösteren Tahrik-i İnsaf Pakistan partisi, Afganistan’daki NATO birliklerine malzeme götüren tankerlerin Pakistan’dan geçişini durdurma kararı almıştı. Karar 3 haftadır uygulanıyor.

Öte yandan geçtiğimiz hafta ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, NATO tankerlerinin geçişinin durdurulması ve Pakistan’daki ABD İHA’larının sebep olduğu gerginliği görüşmek için Pakistan'ı ziyaret etmişti.

Pakistan ziyareti kapsamında Hagel'in Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ile görüştüğü ve NATO tankerleri konusunda uyarılarda bulunduğu ifade edilmişti. CİHAN

Yorumlar