Pakistan’da hava operasyonu: 30 ölü

Pakistan’da ordu, hükümetin talimatı ile ülkenin Kuzey Veziristan bölgesinde aşırıcı militanlara yönelik başlattığı kapsamlı operasyonda 30 militanın öldürüldüğü açıklandı.Geçtiğimiz Pazar akşamı başlatılan Zarb-ı Azb adlı...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da hava operasyonu: 30 ölü

Pakistan’da ordu, hükümetin talimatı ile ülkenin Kuzey Veziristan bölgesinde aşırıcı militanlara yönelik başlattığı kapsamlı operasyonda 30 militanın öldürüldüğü açıklandı.

Geçtiğimiz Pazar akşamı başlatılan Zarb-ı Azb adlı operasyonda bugün itibari ile ölen militan sayısı 250’yi geçerken 8 asker, hayatını kaybetti.

Operasyonların sebebi olarak, liman şehri Karaçi’de militanlar tarafından gerçekleştirilen ve 27 güvenlik görevlisinin öldüğü havaalanı saldırısı gösteriliyor. Pakistan ordusu bilgilendirme merkezi, operasyon bölgesindeki sivil halkın başka bölgelere nakledileceği ve yerel yönetimler ile beraber çalıştıklarını açıkladı. Ayrıca bölgede teslim olmak isteyen militanlar için teslim olma noktalarının oluşturulduğu belirtildi.

Pakistan'da ordu, hükümetin talimatı ile ülkenin Kuzey Veziristan bölgesinde aşırıcı militanlara yönelik kapsamlı operasyon başlatmıştı. Zarb-ı Azb adı ile başlatılan operasyonlarda bölgenin bütün sınırlarının kuşatıldığı, Afganistan'dan da yardım istenildiği belirtiliyor.

Pakistan'da hükümet ile Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) arasında yapılan barış görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Ülkede son zamanlarda TTP ve onun şemsiyesi altında bulunan örgütlerin düzenlediği kanlı saldırılar müzakereleri çıkmaza sokmuştu.

CİHAN

Yorumlar