Pakistan’da fakir halk, Kimse Yok Mu ile yeniden görüyor

Kardeş ülke Pakistan’da ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği, bu kez katarakt ameliyatları ile dar gelirli vatandaşların derdine çare oluyor.Pakistan’ın Hayber Paktunya eyaletindeki Dere İsmail Khan şehrinde katarakt...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da fakir halk, Kimse Yok Mu ile yeniden görüyor

Kardeş ülke Pakistan’da ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği, bu kez katarakt ameliyatları ile dar gelirli vatandaşların derdine çare oluyor.

Pakistan’ın Hayber Paktunya eyaletindeki Dere İsmail Khan şehrinde katarakt ameliyatları başlatan Kimse Yok Mu, bu yıl 5 bin insanın sağlıklı görebilmesi için kolları sıvadı.

2014 yılı Haziran ayında başlayan katarak ameliyatı kampanyası ile ayda 300, yılda 5 bin civarında hastanın tedavi edilmesi amaçlanıyor. Pakistan Türk halkı arasındaki sevgi bağını güçlendiren kampanya sayesinde halk hastaneye gelip ücretsiz katarakt ameliyatı olabiliyor.

Kampanya çerçevesinde hastanede çalışan doktorlar, her ay fakir bölgelerdeki bir okula göz muayenesi yapmaya gidecek. Muayene sonrası öğrencilere ücretsiz tedavi ve ilaç imkanı sunulacak.

Dere İsmail Khan şehrinde, ameliyatların başlaması sebebi ile düzenlenen kampanya açılış programına önemli devlet adamları katıldı.

Programa Hayber Paktunya eyaleti Gelir Tüketim ve Vergi Bakanı Ali Amin Gandapur, Pakistan Federal Meclis eski Başkan Yardımcısı Faysal Kundi, Dere İsmail Khan Vali Yardımcısı İrfan Mesut ve Kimse Yok Mu Pakistan temsilcisi Özcan İnan katıldı.

Programda konuşan Kundi, ‘’İnsanoğlunun en önemli uzuvlarından bir tanesi gözdür. Kimse Yok Mu derneğine ve Tür halkına bu anlamda memleketimize yaptığı yardımlar için bu eyalet ve bu şehir adına teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Bakan Gandapur, ‘’Kimse Yok Mu Derneği burada fakir insanların dertlerine çare oluyor. Kimse Yok Mu’ya bu fakir halka sunduğu büyük imkandan dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Cihan mikrofonlarına konuşan hastalar ise "Hayırsever Türk halkına müşkülatlarımızı giderdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Bizim dualarımız her zaman onlarla." ifadelerini kullanarak hislerini paylaştı.

Öte yandan katarakt ameliyatı olmak için hastaneye 110 yaşındaki bir hasta da geldi. Torunu ile gelen 110 yaşındaki Pakistanlı, Türk insanına teşekkür etti ve dualar okudu. Torun Nur Emin ise "Bu fakir bölgeye yardım getiren Kimse Yok Mu Derneği'ne çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu olduk.’’ dedi. CİHAN

Yorumlar