Pakistan’da eski başbakan ve bakana kefaletsiz tutuklama emri

Pakistan’da yolsuzlukla mücadele mahkemesi, Pakistan’ın eski Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ve eski Ticaret Bakanı Makdum Amin Fahim hakkında kefalet şartı olmadan yakalama emri çıkardı. Gilani ve Fahim hakkında, Pakistan Ticaret Geliştirme...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da eski başbakan ve bakana kefaletsiz tutuklama emri

Pakistan’da yolsuzlukla mücadele mahkemesi, Pakistan’ın eski Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ve eski Ticaret Bakanı Makdum Amin Fahim hakkında kefalet şartı olmadan yakalama emri çıkardı.

Gilani ve Fahim hakkında, Pakistan Ticaret Geliştirme Kurumu'ndaki (TDAP) finansal usulsüzlüklerden dolayı tutuklama emri çıkarıldığı açıklandı.

Federal Soruşturma Ajansı'nın (FIA), TDAP ile ilgili başlattığı incelemede 65 yolsuzluk vakası saptadı. TDAP dosyasında, Fahim ve Gilani’nin 7 milyar rupilik (70 milyon dolar) dolandırıcılık yaptığı öne sürülüyor.

Pakistan Anayasa Mahkemesi, 2012 yılında başbakanlık görevine devam eden Gilani’nin, yine o dönemki Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari hakkında açılan yolsuzluk davalarını takip etmemekle suçlu bularak görevine son vermişti.

CİHAN

Yorumlar