Pakistan’da başlatılan Zarb-ı Azb için ''cihattır'' fetvası

Pakistan’da Talibana ve aşırıcı militanlara yönelik başlatılan Zarb-ı Azb operasyonu için ulema, operasyonun cihat olduğu yönünde fetva verdi. Fetva, 100’ü aşkın Sünni ulemanın katıldığı toplantı sonrası, Sünni Ulema Kurulu tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da başlatılan Zarb-ı Azb için ''cihattır'' fetvası

Pakistan’da Talibana ve aşırıcı militanlara yönelik başlatılan Zarb-ı Azb operasyonu için ulema, operasyonun cihat olduğu yönünde fetva verdi.

Fetva, 100’ü aşkın Sünni ulemanın katıldığı toplantı sonrası, Sünni Ulema Kurulu tarafından duyuruldu.

Zarb-ı Azb adlı operasyonda bugün itibari ile ölen militan sayısı 200’ü geçti. Kapsamlı operasyonunun sebebi olarak, liman şehri Karaçi’de miltanlar tarafından gerçekleştirilen ve 27 güvenlik görevlisinin öldüğü havaalanı saldırısı gösterildi. Birçok kampın bulunduğu belirtilen bölgede sivil halkın başka bölgelere nakledildi. Ayrıca bölgede teslim olmak isteyen militanlar için teslim olma noktalarının oluşturulduğu açıklandı.

Pakistan’da hükümet ile Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) arasında yapılan barış görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Ülkede son zamanlarda TTP ve onun şemsiyesi altında bulunan örgütlerin düzenlediği kanlı saldırılar müzakereleri çıkmaza sokmuştu.

CİHAN

Yorumlar