Pakistan Rusya’dan çok amaçlı helikopter alıyor

Rusya'nın İslamabad Büyükelçisi Alexey Y. Dedov, Pakistan’ın terörle mücadele dahil çok amaçlı kullanılan MI-35 tipi helikopteri siparişi verdiğini söyledi.Rusya Büyükelçiliği binasında basın toplantısı düzenleyen Dedov, "Pakistanlı...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan Rusya’dan çok amaçlı helikopter alıyor

Rusya'nın İslamabad Büyükelçisi Alexey Y. Dedov, Pakistan’ın terörle mücadele dahil çok amaçlı kullanılan MI-35 tipi helikopteri siparişi verdiğini söyledi.

Rusya Büyükelçiliği binasında basın toplantısı düzenleyen Dedov, "Pakistanlı ve Rus yetkililer anlaşma için müzakerelere başladı. Umarım en yakın zamanda kesinleşecektir.’’ dedi.

Pakistan ve Rusya’nın teröre karşı işbirliği içinde olduğuna değinen Dedov, Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz’in 18-20 Haziran günlerinde Rusya’ya ziyarette bulunacağını açıkladı.

Dedov ayrıca, Pakistan’ın aşiret bölgelerinde bulunan Özbek, Tacik ve diğer militanların bölgenin güvenliğini tehdit ettiğini kaydetti. Bu yılın sonunda NATO birliklerinin Afganistan’dan çekilmesine de değinen Dedov, Afgan Ulusal Güvenlik Kuvvetleri için büyük bir tehlike oluşmasından korktuklarını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar