Pakistan, Kimse Yok Mu ile suya kavuşuyor

‘Temiz Suya Erişim Herkes İçin İnsani Bir Haktır’ sloganı ile su kuyusu kampanyası başlatan Kimse Yok Mu derneği, Pakistan’da da halkın yüzünü güldürüyor. Özellikle deprem, sel ve kıtlık gibi doğal afet zamanlarında ülkedeki ihtiyaç...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan, Kimse Yok Mu ile suya kavuşuyor

‘Temiz Suya Erişim Herkes İçin İnsani Bir Haktır’ sloganı ile su kuyusu kampanyası başlatan Kimse Yok Mu derneği, Pakistan’da da halkın yüzünü güldürüyor. Özellikle deprem, sel ve kıtlık gibi doğal afet zamanlarında ülkedeki ihtiyaç sahiplerine; başta gıda olmak üzere, tekerlekli sandalye, ilaç ve giyim yardımında bulunan Kimse Yok Mu, şimdi de Pakistan halkının temiz içme suyu ihtiyacı için kollarını sıvadı.

Kimse Yok Mu’nun 2012’de başlattığı su kampanyası, çeşitli sebeplerden dolayı içme suyu bulamayan 1 milyon 300 bin Pakistanlının yarasına merhem oldu. Pakistan’ın Belucistan, Hayber Paktunya, Sindh ve Pencap eyaletlerinde ihtiyaç hissedilen bölgelerde toplam 455 su kuyusu açıldı. Hayırsever Anadolu insanının yardımları ile Kimse Yok Mu, 1 milyon 300 bin Pakistanlının, temiz, içilebilir sağlıklı su kullanmaya başlamasına imkan sağladı.

Hayber Paktunya eyaletinde su kuyusunun açılışını yapan Kimse Yok Mu Pakistan Temsilcisi Özcan İnan’ı, halk güllerle karşıladı. İnan, açılışını yaptığı kuyu önünde bölge insanı ile beraber dua etti. İnan ayrıca, Beluçistan eyaletindeki kuyuları denetlemeye gitti. Beluçistan’da da büyük bir sevgi seli ile karşılaşan Kimse Yok Mu ekibini halk, evine yemeğe davet için adeta yarıştı.

Zorluklar içerisinde bir hayat sürdüren bölge insanı, temiz su bulabilmek için bile kilometrelerce yolu yürümek zorunda kalıyor. Kuyuların açılması ile yüzlerinin güldüğünü söyleyen Pakistanlılar, Türkiye halkına ve Kimse Yok Mu derneğini teşekkürlerini bildirdi.

Cihan Haber Ajansı mikrofonuna konuşan Pakistan vatandaşları, kirli su yüzünden başta çocuklar olmak üzere her yıl yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar