Pakistan için özel YouTube

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Peygamber Efendimiz’e (sav) hakaret içeren bir videonun yayınlanması üzerine Pakistan hükümeti tarafından erişimi yasaklanan YouTube, bu ülkeye yeniden girmenin yollarını arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan için özel YouTube

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Peygamber Efendimiz’e (sav) hakaret içeren bir videonun yayınlanması üzerine Pakistan hükümeti tarafından erişimi yasaklanan YouTube, bu ülkeye yeniden girmenin yollarını arıyor. Google yönetiminin, koşulların oluşması durumunda Pakistan için özel ‘YouTube.com.pk’ yerel arama motorunu açmaya hazır olduğu kaydedildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, Pakistan Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Bakanı Anuşa Rahman, söz konusu bilgiyi paylaştı.
Haberde Rahman’ın, ’’Pakistanlıların dini değerlere gösterdiği hassasiyetin sonucu olarak sakıncalı ve hakaret içeren yayınların engellenmesi konusunda Google yönetimini ikana etmiştir.’’ yönündeki ifadelerine yer verildi. Rahman, Google’un hakaret içeren kişisel yüklemelerden kendilerinin sorumlu tutulamayacağı yönünde şart sunduğunu ve gerekli anlaşmaların sağlanması dâhilinde Pakistan için özel arama motorunu devreye sokmaya hazır olduğu aktarıldı.
Rahman ayrıca, Pakistan Telekomünikasyon Kurumu’nun (PTA) konunun kanun olarak yürürlüğe girmesi için bakanlığa sunulacak taslağı tamamlamak üzere olduğunu bildirdi.

CİHAN

Yorumlar