Pakistan Eğitim Bakanı: Halkımız Türk okullarını bağrına basıyor

Türkiye’de belli çevrelerce hedef gösterilen Türk okulları, dünyanın dört bir yanında kardeşlik köprüleri kurmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan Eğitim Bakanı: Halkımız Türk okullarını bağrına basıyor

Türkiye’de belli çevrelerce hedef gösterilen Türk okulları, dünyanın dört bir yanında kardeşlik köprüleri kurmaya devam ediyor. Bulundukları ülkelerin halkıyla et ve kemik gibi özdeşleşen okulları herkes bağrına basıyor, başarılarını parmakla gösteriyor.

Kardeş Pakistan da Türk okullarını kendinden bir parça olarak gören ülkelerden biri. Pakistan Eğitim Bakanı Muhammed Baligh Rahman, ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarının mükemmel bir eğitim modeline sahip olduğunu belirterek, “Pakistanlılar Türk okullarını bağrına basıyor.” dedi. Bakan Rahman, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vizyonunu da överek, “Çok etkileyici bir insan, gerçek bir lider.” nitelemesinde bulundu.

OKULLAR, HALKIN GÜVENİNİ KAZANDI

Pakistan Eğitim Bakanı Rahman, Cihan Haber Ajansı’na verdiği röportajda, Türkiye ve Pakistan arasındaki tarihî kardeşlik bağlarına dikkat çekerek, “Kalpten kalbe olan bu ilişkiyi daha farklı hislerle de tanımlayabiliriz. Bizler çok şükür ki, Türkiye’den birileri gelince onların sevgilerini hissediyoruz. Bence bu, kelimelerle anlatılamaz. Bu bir kardeşliktir, arkadaşlıktır.” dedi.

Eğitimin bir ülkenin ileriye gidebilmesini sağlayan önemli bir etken olduğunu belirten Bakan Rahman, “Benim görevim, Pakistan’ın eğitimini iyileştirmek, ülkeyi geliştirmek. Türkiye’den eğitim alanında da alabileceğimiz güzel örnekler var. Bu çerçevede, Pakistan’da faaliyet gösteren Türk okulları çok güzel işler başarıyor. Türk okulları Pakistan’da kabul görmenin yanında, halkın güvenini de kazandı.” diye konuştu.

TÜRK OKULLARI ÜSTÜN BİR EĞİTİM MODELİNE SAHİP

Pakistan Eğitim Bakanı Rahman, Türk okullarının başarısının “özverili çalışma ve örnek eğitim sisteminden” kaynaklandığını ifade etti. Rahman, “Bu okullar, Türklerin deneyimine ve mükemmel bir eğitim modelini sahip. Bir başka güzel gerçek şu ki, Pakistanlılar Türk okullarını bağrına basıyor. Bu da çok önem arz eden ahlaki ve insani değerleri bu okullarda bulabilmelerinden kaynaklanıyor. Buna ek olarak Türk insanına duyulan itimat, bu okullara da yansıyor.” şeklinde konuştu.

Okullarda okuyan öğrencilerin ulusal ve uluslararası başarılarına da dikkat çeken eğitim bakanı, şöyle konuştu: “Pakistanlı öğrencilerin zekâlarını bütün dünyaya ispat ettikleri eğitim ve proje yarışmalarında kazandıkları başarılar da okulları kamuoyuna tanıtıcı olumlu bir rol üstleniyor. Okullar gerçekten de iyi bir iş başarıyorlar. Pak-Türk okulları mükemmel bir eğitim modeli ortaya koyuyor.”

FETHULLAH GÜLEN, GERÇEK BİR LİDER

Türk okullarının açılmasına vesile olan Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında ise Bakan Rahman şu önemli değerlendirmelerde bulundu: “Onun hakkında çok güzel şeyler duydum ve Sayın Fethullah Gülen’in bazı kitaplarını okuma şansı buldum. Çok etkileyici bir insan. Birçok insan için örnek alınan çok güzel, çok derin bir insan. Ona bu pozitif enerjiyi ve değerleri paylaşmaya devam etmesi için sıhhatler diliyorum. Çünkü o gerçek bir lider ve insanları etrafında toplayabilme özelliğine sahip birisi. Dolayısıyla liderlik, eğitim ve vizyon açısından güzel bir örnek teşkil ediyor.” CİHAN

Yorumlar