Pakistan'daki intihar saldırısı

Ölü sayısı 63'e yükseldi, yaralı sayısı 92 olarak açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'daki intihar saldırısı
Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısının 63'e çıktığı bildirildi.

Kuetta Devlet Hastanesi doktorlarından Abdul Rehman, yaptığı açıklamada, kentteki bir devlet hastanesinin ana kapısında düzenlenen saldırıda 63 kişinin hayatını kaybettiğini, 92 kişinin yaralandığını belirtti. Yaralananların çoğunun avukat olduğu kaydedildi.

Pakistan Baro Başkanı Ali Zafer, saldırıyı kınayarak "Bu hukuka yapılmış bir saldırıdır. Ülke genelinde avukatlar üç günlük yas ilan edecek ve bu süre zarfında duruşmalara katılmayacak" dedi.

Saldırıyı Cemaat-ul Ahrar üstlendi

Pakistan Talibanı'na yakınlığıyla bilinen Cemaat-ul Ahrar grubunun sözcüsü İhsanullah İhsan, saldırıyı yazılı açıklamayla üstlendi.

İhsan, hastaneye kaldırılan avukatın da sabah saatlerinde kendileri tarafından vurulduğunu iddia etti.
Kuetta'da bir devlet hastanesinin ana kapısındaki intihar saldırısı, sabahın saatlerinde silahlı saldırıya uğrayan bir avukatın hastaneye getirilmesinden kısa süre sonra düzenlenmişti. Patlama esnasında avukatı ziyaret etmek isteyen çok sayıda meslektaşı ve gazeteci hastanede bulunuyordu.

Yorumlar