Pakistan Başbakanı Şerif: Operasyon haklı bir karar

Pakistan Ulusal Meclisi'nde konuşma yapan Başbakan Navaz Şerif, Kuzey Veziristan bölgesinde militanlara yönelik kapsamlı operasyonun haklı bir karar olduğunu ifade etti.4,5 aydır barış müzakerelerini sabırla sürdürmeye çalıştıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan Başbakanı Şerif: Operasyon haklı bir karar

Pakistan Ulusal Meclisi'nde konuşma yapan Başbakan Navaz Şerif, Kuzey Veziristan bölgesinde militanlara yönelik kapsamlı operasyonun haklı bir karar olduğunu ifade etti.

4,5 aydır barış müzakerelerini sabırla sürdürmeye çalıştıklarını söyleyen Şerif, diyalog yönteminin sonuçsuz kaldığını ve operasyon kararı almakta haklı olduklarını kaydetti. Şerif ayrıca Zarb-ı Azb operasyonunun terörizm bitene kadar devam edeceğini söyledi.

Pazar akşamı başlayan Zarb-ı Azb adlı operasyona çoğu siyasi parti destek verdi. Beloçistan ve Sindh eyaleti, kırmızı alarmın verildiğini ve teröristlere karşı mücadelede gereken tedbirlerin alındığı açıkladı.

Öte yandan Hayber Paktunya eyalet hükümeti ise acil durumların oluşabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak bütün hastanelere ve sağlık merkezlerine kırmızı alarm verdi.

Yerli ve yabancı militanlara yapılacak operasyonda Afganistan’a kaçışları engellemek için Kabil'den yardım istendi. Sınırı bloke etmeleri ve hiçbir militana geçiş izni verilmemesi talebinde bulunuldu.

Pakistan’da hükümet ile Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) arasında yapılan barış görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Ülkede son zamanlarda TTP ve onun şemsiyesi altında bulunan örgütlerin düzenlediği kanlı saldırılar müzakereleri çıkmaza sokmuştu.

CİHAN

Yorumlar