Pakistan Başbakanı Navaz Şerif Hindistan’da

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, komşu ülke Hindistan’da yeni seçilen Başbakan Narendra Modi’nin yemin törenine katılmak üzere Yeni Delhi'ye gitti. Pakistan tarihinde ilk kez bir lider, Hindistan’a resmi ziyaret gerçekleştiriyor.Genel seçimlerden...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif Hindistan’da

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, komşu ülke Hindistan’da yeni seçilen Başbakan Narendra Modi’nin yemin törenine katılmak üzere Yeni Delhi'ye gitti. Pakistan tarihinde ilk kez bir lider, Hindistan’a resmi ziyaret gerçekleştiriyor.

Genel seçimlerden zaferle çıkan Modi, bugün Hindistan’ın yeni başbakanı olarak yemin edecek. Mondi’nin davetini kabul eden Pakistan Başbakanı Şerif bu tarihi kararı, yardımcıları ile gerçekleştirdiği bir dizi toplantıdan sonra almıştı. Şerif, ziyaret öncesi yatığı açıklamada, “Her iki taraf da yeni bir başlangıç için sabırsızlanıyor. Komşumuza sevgi ve barış mesajı götürüyorum.” diye konuştu.

Öte yandan Şerif, iyi niyet göstergesi olarak, dün akşam saatlerinde Pakistan hapishanelerinde yatan 151 Hindistanlı mahkûmu serbest bıraktı.

CİHAN

Yorumlar