Özdemir: Türkiye’de tam olarak hukuk devleti ne yazık ki işlemiyor

Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Türkiye’de 17 Aralık’ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Özdemir: Türkiye’de tam olarak hukuk devleti ne yazık ki işlemiyor

Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Türkiye’de 17 Aralık’ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili konuştu. “Türkiye’de tam olarak hukuk devleti ne yazık ki işlemiyor. Yolsuzluk kimin tarafından yapılmış olursa olsun ister bakan, ister bakanın oğlu, ister bir hoca... Hiç kimse yasanın üstünde değil, yasanın dışında değildir. Dolayısıyla yasalar herkes için yapılmış yasalardır.” diyen Özdemir, “Bunu (yasaları) bir kere çiğnerseniz zaten kimse saygı göstermez yasalara karşı.” dedi.

Türkiye’nin hukuk devleti olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Özdemir, dış yatırmaları ülkede tutmak için yatırımcıların ülkeye güven hissetmesi gerektiğine dikkat ekti. Aksi takdirde yatırımcının ülkeyi riskli bularak, yatırımlarını başka bir ülkeye yapacağını ifade etti.

Türkiye’nin daha çağdaş ve daha demokratik bir ülke haline gelmesini isteyenlerin AB’ye yakınlaşmasını sağlaması gerektiğini vurgulayan Özdemir, aksi takdirde maalesef Türkiye’nin daha doğulu ve daha otoriter bir ülke haline gelebileceğini vurguladı.

Türkiye’nin kendisine Rusya’yı örnek aldığı izlenimi edindiğini söyleyen Özdemir, bunun Türkiye için iyi olmadığını düşündüğünü belirtti.
CİHAN

Yorumlar