Özdemir Sabancı suikastı sanığı Akkol, silahlı eyleme hazırlanıyormuş

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından İsmail Akkol (41) ifadesinde Türkiye’de eylem yapmak için hazırlık yaptığını itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol
Özdemir Sabancı suikastı sanığı Akkol, silahlı eyleme hazırlanıyormuş

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından İsmail Akkol (41) ifadesinde Türkiye’de eylem yapmak için hazırlık yaptığını itiraf etti.

Atina’daki bir hücre evinde 10 gün önce çok sayıda silah ve patlayıcı ile yakalanan 4 DHKP-C örgütü militanı arasında bulunan Özdemir Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol, Atina savcısına verdiği ifadesinde, kimliğini doğruladı. Akkol, Türkiye'de eylem yapmak için hazırlık yaptıkları da itiraf etti. İsmail Akkol (41), Atina’daki hücre evinde ele geçirilen silah ve patlayıcıları Yunanistan’dan temin ettiğini söyledi.

Kathimerini gazetesinin haberine göre geçen cuma günü savcılıkta ifade veren 4 DHKP-C militanının avukatları Aleksandra Zorbala ve Yannis Rahiotis, sanıkların Atina’daki hücre evinde bulunan silahlara ilişkin sorumluklarını bildiklerini anlattıklarını açıkladı. Avukatlar, Akkol’un silah ve patlayıcıları Yunanistan’dan temin ettiğini ve hedefinin de Yunanistan değil Türkiye’de silahlı eylem yapmak olduğunu itiraf etti. Türkiye’de hakkında tutuklama kararı bulunduğu için yakalandıktan sonra ismini Cengiz Bayır olarak verdiğini belirten İsmail Akkol, gerçek kimliğini itiraf etti.

Akkol ile birlikte toplam 3 DHKP-C üyesi, tutuklanarak Larisa Cezaevi’ne gönderildi. İsmail Akkol, Türk ve Yunan yetkililere göre 1996’da Özdemir Sabancı suikastı sanıkları arasında yer alıyor.

Öte yandan Türkiye’de hakkında tutuklama kararı bulunan DHKP-C’nin kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin (52), 2011 yılında Selanik’te bir dairede el bombasını kurcalarken hayatını kaybeden bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle Selanik Savcılığı'na da ifade verdi.

Yunanistan, bu olayla ilişkisi sebebiyle Tekin hakkında tutuklama kararı çıkartmıştı. Tekin’in Lamia şehri yakınlarındaki Domoko Cezaevi’nde tutulması kararlaştırıldı. Sanık avukatları, tutuklanan diğer iki kişi Bilgehan Karpat (24) ve Mehmet Ali Yılmaz’ın (22) ise yakalanmalarından iki hafta önce Yunanistan’a geldiklerini ve siyasi iltica başvurusunda bulunduklarını iddia etti.

Bu arada geçen hafta Selanik’te yakalanan DHKP-C üyesi Hasan Koşar (51) adlı kişi de 2011 yılında meydana gelen Selanik’teki patlama ile ilişkisi tespit edilince tutuklanmıştı. CİHAN

Yorumlar