Oy kullanan ilk 300 kişiye bedava döner

Köln’ün önde gelen işadamlarından Nimet Grill’in sahibi Bahattin Demirci, 25 Mayıs’taki Avrupa Parlamentosu (AP), belediye ve uyum meclisi seçimlerine katılımın artması için oy kullanan ilk 300 kişiye döner ikram edeceğini açıkladı....

Google Haberlere Abone ol
Oy kullanan ilk 300 kişiye bedava döner

Köln’ün önde gelen işadamlarından Nimet Grill’in sahibi Bahattin Demirci, 25 Mayıs’taki Avrupa Parlamentosu (AP), belediye ve uyum meclisi seçimlerine katılımın artması için oy kullanan ilk 300 kişiye döner ikram edeceğini açıkladı. Demirci’nin kampanyasına Kölner Stadt Anzeiger Rhein Energie ve Ford-Werke GmbH da partner oldu.

Almanyalı Türklerin seçimlere olan ilgisinin yeterli olmaması siyasi partilerin onları ciddiye almamasına yol açtığı gibi sayıları az olan ırkçı partilerin meclislere daha çok temsilci göndermesini de beraberinde getiriyor.

Türklerin oylarının partiler için önemli bir rol oynadığına inanan Demirci, oyunu kullanan 300 kişiye bedava döner vereceğini duyurdu. İşadamının bu seçimlere katılımı teşvik eden bu girişimi, Alman resmi ve özel kuruluşların da takdirini topladı.

Demirci şöyle konuştu: “Seçimlere katılımın artması için ne yapabilirim diye düşününce aklıma bu fikir geldi. Benim de çorbada tuzum olmasını istedim. Alman medyası da büyük ilgi gösteriyor. Bütün esnaf arkadaşlarımızı benzer kampanyalar başlatmaya davet ediyoruz. Böylece seçime katılım kültürü oluşturabiliriz.” Kampanya kapsamında, sandık başlarında bulunan Köln Büyükşehir Belediyesi ve Kölner Stadt Anzeiger gazetesi görevlileri oyunu kullanan ilk 300 kişiye döner kuponu dağıtacak. Seçmen de bu kuponla Nimet Grill’in Kalk, Chorweiler ve Chlodwigplatz şubelerinden dönerini ücretsiz olarak alabilecek.

MİLYONLARCA DA OLSANIZ, OY KULLANMIYORSANIZ SIFIRSINIZ!

Türkiye’de yerel seçimlerde Yalova sonuçlarını birkaç oyun değiştirdiğini hatırlatan Demirci, “Biz burada milyonlarca Türk’üz. Köln’de 120 bin Türk yaşıyor. Ama milyonlarca da olsanız oyunuzu kullanmıyorsanız sıfırsınız. Oyunu kullanmayanı politikacı ciddiye almaz” dedi.

Seçimlere katılımın düşük olması durumunda ırkçı partilerin az oyla daha çok temsilci seçtirme şansını yakalayacağına da dikkat çeken Demirci, “Seçimlere katılımın artmasını çok istiyoruz” dedi. Seçimlere katılımın Türklere siyaset dünyasında büyük değer kazandıracağına vurgu yapan Demirci şöyle konuştu: “Eğer biz seçme hakkımıza, oyumuza sahip çıkarsak bütün partiler bizi ciddiye alır. Türk seçmen kapışılır. Belediye ve milletvekili seçimlerinde her yerden Türk aday koyacaklarına eminim. Ama bakıyorlar ki, seçimlerde, sandıklarda Türkler neredeyse hiç yok. Örneğin Köln’de Türkler belediye başkanlığı için müthiş bir oya sahip. Belki de sonucu belirleyebiliriz.” CİHAN

Yorumlar