Oscar Pistorius'un duruşmasında şahitlik yapan tanık gözyaşlarına tutamadı

Oscar Pistorius'un duruşmasının kilit tanıklarından Michelle Burger, iki gün süren ifadesinin sonunda gözyaşlarını tutamadı.

Google Haberlere Abone ol
Oscar Pistorius'un duruşmasında şahitlik yapan tanık gözyaşlarına tutamadı

Oscar Pistorius'un duruşmasının kilit tanıklarından Michelle Burger, iki gün süren ifadesinin sonunda gözyaşlarını tutamadı. Pistorius'un komşusu olan Burger, çapraz sorgu boyunca, silah sesinden önce kadın çığlığı duyduğundan emin olduğunu söyleyerek, cinayetin planlı işlendiğini ima etti.

Michelle Burger'ın kocasının da dinlendiği duruşmanın ikinci gününde, Burger'in resimlerinin yerel eNCA televizyonunda yayınlanmasıyla, duruşmaya ara verildi ve kanal hakkında soruşturma kararı alındı.

Pistorius'un avukatı Barry Roux, Burger'ın müvekkilinin evine 177 metre mesafede yaşadığını, silah sesleri arasında Reeva Steenkamp'in çığlıklarını duymuş olmasının mümkün olmadığını söyledi. Savcı Gerry Nel ise avukata itiraz etti. Roux ayrıca, Steenkamp'in üç kere kafasından vurulduğunu, kafasından vurulan bir kişinin kurşunların ardından bağıramayacağını ifade etmesine rağmen, Burger, 4 el silah sesinden sonra da kadının sesini duyduğu konusunda ısrar etti.

Ülke gündeminde ilk sıraya yerleşen dava yarın da devam edecek. Yüzlerce gazetecinin takip ettiği duruşmada, Pistorius kasten cinayet işlemekten suçlu bulunursa en az 25 yıl hapis cezasına çarptırılacak.



CİHAN

Yorumlar