Oscar Pistorius'un davası Dünya Kupası'ndan popüler

Güney Afrika'da 2. haftasına giren Oscar Pistorius duruşmasına medyanın ilgisi, 2014 Dünya Kupası'ndan daha fazla oldu.

Google Haberlere Abone ol
Oscar Pistorius'un davası Dünya Kupası'ndan popüler

Güney Afrika'da 2. haftasına giren Oscar Pistorius duruşmasına medyanın ilgisi, 2014 Dünya Kupası'ndan daha fazla oldu. Medya İzleme Grubu Data Driven İnsight (DDI) sözcüsü Tonya Khoury, "İnanılmaz, dünya medyasında Oscar’ın cinayet davası FIFA Dünya Kupası'ndan daha fazla yer alıyor." dedi.

DDI'dan yapılan açıklamada, yüzlerce gazetecinin takip ettiği paralimpik atletin davası getirilen sınırlamalara rağmen sosyal medyanın da etkisiyle milyonlara ulaştığı belirtildi.

İdari başkent Pretoria'nın Kuzey Gauteng Yüksek Mahkeme'sinde devam eden davada bugün adli tıp dedektifi Johannes Vermeulen dinlendi. Vermeulen olay anını Oscar'ın kız arkadaşını vurduktan sonra kriket sopası ile kırdığı kapının mahkemede kurulan bir örneği üzerinde tarif etti. Albay Vermeulen, yaptığı incelemenin sonunda Oscar'ın kapıyı kırarken protezlerinin olmadığının anlaşıldığını söylerken, ampute atlet protezlerinin takılı olduğunu belirtmişti.

Ünlü davanın hâkimi Thokozile Masipa Pazartesi günü, patolog Gert Saayman'ın görüntülü ifadesine sosyal medya yasağı getirmiş, yasak Salı sabahı kaldırılmıştı.

DDI'ın verilerine göre son 24 saatte Oscar duruşması ile ilgili 106 bin yazı girildi. Cuma günü saat 14:00 -15:00 arasında dava ile ilgili 9 bin 200 haber servislendi. Davanın 9. gününde ise toplam 750 bin kez medyada Oscar'dan bahsedildi. Medya izleme grubu DDI’nin bu verileri 6.2 milyon sosyal medya platformu, 60 bin online gazete, 2 bin 200 yazılı medya, 66 adet radyo ve televizyonu içeriyor.

CİHAN

Yorumlar