Oscar Pistorius:Geceleri kabus görüyorum

Oscar Pistorius kız arkadaşını öldürmekle yargılandığı davanın 17. duruşmasında bugün ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Oscar Pistorius:Geceleri kabus görüyorum

Oscar Pistorius kız arkadaşını öldürmekle yargılandığı davanın 17. duruşmasında bugün ifade verdi. Sözlerine öldürdüğü kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ın annesinden özür dileyerek başlayan Pistorius, ağlayarak geceleri kâbus gördüğünü ve "herşeyi Reeva'ı kurtarmak için” yaptığını söyledi.

İfadesinin başında titreyen sesiyle konuşmakta zorlanan ampute atlet, yanlışlıkla vurduğunu iddia ettiği kız arkadaşının ailesine dönerek, trajik olayın yaşandığı günden beri kendilerini düşünmeden tek bir an geçirmediğini ifade etti. Her sabah kalktığında acılı aileyi düşündüğünü ve onlar için dua ettiğini anlatan Pistorius, "Sizlere yaşattıklarımdan dolayı ne kadar acılı ve üzüntülü olduğumu anlatamam." dedi.

Ünlü atlet, avukatı Barry Roux'un ilaç alıp almadığına dair sorusuna yanıt olarak, "Geçen yıldan beri anti-depresan ilaçlar ve uyku hapı alıyorum. Uyumaktan korkuyorum. Halen kan kokusu duyuyorum ve dehşetli bir halde uyanıyorum." sözleri ile içinde bulunduğu durumu anlattı.

Doğuştan iki bacağı olmayan Pistorius'un çocukluk yıllarından beri hayat hikayesini anlatmaya başlaması ile altın madalyalı atletin ailesinin gözyaşlarına boğulduğu gözlendi. Öte yandan bazı gazeteciler ve mahkemeyi dinleyenler de anlatılanlar karşısında duygulu anlar yaşadı.

Oscar'ın ifadesinden önce Patolog Jan Botha dinlendi. Botha'yı çapraz sorguya alan Savcı Gerrie Nel, yer yer yaşlı Profesörün tepkisini çekti. Botha ifadesini verirken, bir ara ekranda yanlışlıkla Reeva'nın kurşunlara hedef olan kafası gösterildi.

İdari başkent Pretoria'nın Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi'nde dünya medyasının canlı takip ettiği duruşmada öğle arası verildi.
CİHAN

Yorumlar