Oscar Pistorius akıl hastası değil

Güney Afrika'da kız arkadaşını öldüren ampute atlet Oscar Pistorius'un cinayet anında akıl hastası olmadığı anlaşıldı. Duruşmasının bugün yeniden başlaması ile Savcı Gerrie Nel, Weskoppies Psikiyatri Hastanesi'nde Pistorius'u bir ay...

Google Haberlere Abone ol
Oscar Pistorius akıl hastası değil

Güney Afrika'da kız arkadaşını öldüren ampute atlet Oscar Pistorius'un cinayet anında akıl hastası olmadığı anlaşıldı. Duruşmasının bugün yeniden başlaması ile Savcı Gerrie Nel, Weskoppies Psikiyatri Hastanesi'nde Pistorius'u bir ay gözleyen üç psikiyatrist ve bir klinik psikoloğundan oluşan heyetin raporu üzerine Pistorius'un cinayeti bilerek işlediğini söyledi.

Savcı Gerry Nel, "Heyetin raporuna göre, cinayet gecesi Pistorius'un doğru ve yanlışı ayırt edecek ruh sağlığının yerinde olduğu anlaşılmıştır. Heyetin raporu mahkemeye teslim edilecek" dedi.

Hakim Thokozile Masipa 20 Mayıs'da, "kız arkadaşını hırsız zannederek yanlışlıkla öldürdüğünü" iddia eden Pistorius'un, "anksiyete (kaygı) bozukluğu" tesbiti için 1 ay tedavi görmesine karar vermişti.

İlk kez protez bacakla yarışan sporcu olarak olimpiyat tarihe geçen Oscar Pistorius, geçen yıl sevgililer gününde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmüştü. Pistorius ayrıca, ruhsatsız silah taşımak ve toplum içinde iki kez ateş etmek suçlarından da yargılanıyor. Hakkındaki bütün suçlamaları reddeden 27 yaşındaki Pistorius suçlu bulunduğu takdirde ömür boyu hapisle cezalandırılacak. Pistorius suçsuzluğunu ispatlarsa, "kusurlu cinayetten" 15 yıl ceza alması da söz konusu.

CİHAN

Yorumlar