Ortadoğu'nun kabusu MERS virüsü ABD'ye taşındı

Ortadoğu’da ortaya çıkan gizemli MERS virüsünün ABD’de de görüldüğü kesinleşti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), virüse bağlı olarak ABD’de iki vakanın tespit edildiğini açıkladı. Ülkedeki ilk vaka Suudi Arabistan’da...

Google Haberlere Abone ol
Ortadoğu'nun kabusu MERS virüsü ABD'ye taşındı

Ortadoğu’da ortaya çıkan gizemli MERS virüsünün ABD’de de görüldüğü kesinleşti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), virüse bağlı olarak ABD’de iki vakanın tespit edildiğini açıkladı.

Ülkedeki ilk vaka Suudi Arabistan’da çalışan bir Amerikalı vatandaşın Indiana eyaletinde yaşayan ailesini ziyaret ettiği sırada tespit edilmişti. İkinci vakanın da Suudi Arabistan’da çalışan bir başka Amerikalı sağlık çalışanında görüldüğü belirtildi. Yetkililer, her iki vakanın birbirinden ayrı olduğunu Mers virüsünün insandan insana bulaşma ihtimalinin çok yüksek olmadığını belirtiyor.

ABD Kamu Sağlığı Hizmetleri- Bağışıklık ve Solunum Hastalıkları CDC'nin Ulusal Merkezi Direktörü Dr Anne Schuchat, bazı ülkelerde görülen virüsün kişiden kişiye geçtiğini ancak bunun çok yakın bir temasla olabileceğini söyledi. 44 yaşındaki Floridalı hastanın, öncelikle Suudi Arabistan’tan Londra’ya ordan da Boston ve son olarak Orlando’ya geçtiği tespit edildi. Dr. Schuchat, şahsın Cidde’den uçtuğu sırada, ateş, titreme ve hafif bir öksürük nedeniyle rahatsızlandığını dile getirdi. Şahıs, Orlando’daki Dr. P. Phillips Hastanesi’nin acil servisine gitti. Hastane doktorlarından Dr. Antonio Crespo, hastanın geldiği zaman öksürmediğini ve iyi durumda olduğunu söyledi.

Hasta ile temasta bulunan 16 sağlık personeli ise virüsün bulaşma ihtimali üzerine kontrole tabi tutuldu.

ABD’li yetkililer, Mers virüsü ile ilgili hem yurtiçinde hem de yurtdışında yaklaşık 500 vatandaşla irtibata geçip uyarılarda bulundu. 2011’de ortaya çıkan Mers virüsünün neden olduğu vakaların ilk olarak Suudi Arabistan’da ortaya çıktığı daha sonra Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Almanya, İtalya ve Tunus başta olmak üzere toplam 17 ülkeye yayıldığı ifade edildi. Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) şu ana kadar toplam 538 vaka görüldüğünü ve bunların 145’nin de ölümle sonuçlandığını açıkladı. CİHAN

Yorumlar