‘Onların Kuran'dan ve İslam’dan haberi yok’

Taliban tarafından Pakistan’da eğitim aktivitelerine destekte bulunduğu için başından vurulan ve BM’de yaptığı eğitim konuşması ile dünya gündemine oturan Pakistanlı Malala Yusfzai, Nijerya’da 200’den fazla kız öğrenciyi kaçıran...

Google Haberlere Abone ol
‘Onların Kuran'dan ve İslam’dan haberi yok’

Taliban tarafından Pakistan’da eğitim aktivitelerine destekte bulunduğu için başından vurulan ve BM’de yaptığı eğitim konuşması ile dünya gündemine oturan Pakistanlı Malala Yusfzai, Nijerya’da 200’den fazla kız öğrenciyi kaçıran Bako Haram İslam adlı İslamcı örgüt için "Onların Kuran’dan ve İslam’dan haberi yok." dedi.

Pakistanlı kız Malala, CNN televizyonuna verdiği demeçte Bako Haram İslam örgütü için "Onlar İslam’ı kötüye kullanıyor. Çünkü İslam’ın kelime manasının 'barış' olduğunu unutmuşlar." şeklinde konuştu.

Kaçırıldıklarını öğrendiğinde çok üzüldüğünü ve bir şeyler yapmak istediğini söyleyen Malala, "Onlar benim ablalarım" diyerek hislerini dillendirdi. Malala ayrıca "Nasıl olur da birileri kendi ülkesindeki kardeşlerini kaçırır? Onlar gidip İslamın ne demek olduğunu öğrenmeliler." dedi.

2012 Ekim ayında, kızların okunması adına eğitim faaliyetlerinde bulunduğu için Taliban tarafından başından vurulan Malala’nın tedavisi Pakistan’da başlamış, İngiltere’de devam etmişti.

'I am Malala' adlı bir kitabı olan Malala, tedavisi tamamlandıktan sonra BM'de konuşma yapması, Kraliçe Elizabeth ve Obama ile görüşmesinin ardından tüm dünyanın ilgisini çekmişti.

Malala ayrıca Sakharow ödülüne layık görüldü. CİHAN

Yorumlar