Önce polis kurşunu ardından ambulans faturası

ABD'de polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki siyahi çocuğun ailesine 500 dolar ambulans faturası gönderildi. Aile, talebi "cinayetin üzerine bir de aşağılama ekleme" olarak yorumladı

Google Haberlere Abone ol
Önce polis kurşunu ardından ambulans faturası

ABD'nin Cleveland kentinde parkta oyuncak tabancasıyla oynarken polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki Tamir Rice'ın ailesine, yaralı çocuğu parktan hastaneye götüren ambulans için 500 dolar fatura gönderildi.

Cleveland'da Kasım 2014'te "Parkta bir kişinin elinde silah olduğu, silahın gerçek olmayabileceği ancak insanları korkuttuğu" ihbarı üzerine olay yerine giden polis, aracından iner inmez 12 yaşındaki siyahi çocuğu vurmuştu.

Ambulansla hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybedince siyahi hakları savunucuları kentte günler süren gösteri yapmıştı.

Olayın soruşturulması için oluşturulan jüri, geçen yıl Aralık ayında verdiği kararda polislere dava açılmasına gerek olmadığına hükmetmişti.

Polislere federal dava açılıp açılmayacağı konusu ise henüz sonuçlanmadı ancak kent yönetiminin aileye bir de ambulans faturası göndermesi aile ve yakınlarını bir kez daha gündeme taşıdı.

Anne Samaria Rice'ın avukatı, ambulans faturası gönderilmesini "duygusuzluk" olarak niteleyerek, "Kendi polisleri tarafından öldürülen 12 yaşındaki çocuğun ailesine bir de fatura göndermek olağanüstü. Bu tutum cinayetin üstüne bir de aşağılama eklemektir" ifadelerini kullandı.

ABD medyası, Cleveland kent yönetiminin, konuya ilişkin ısrarlı soruları "davanın devam ettiği" gerekçesiyle yanıtlamadığını duyurdu.

Yorumlar