Okula silahlı saldırı planı iddiası polisi alarma geçirdi

Almanya'nın güneyindeki Ostfildern şehrinde bir okulda silahlı şahısların okul civarında görüldüğü ihbarı üzerine polis alarma geçti.

Google Haberlere Abone ol
Okula silahlı saldırı planı iddiası polisi alarma geçirdi

Almanya'nın güneyindeki Ostfildern şehrinde bir okulda silahlı şahısların okul civarında görüldüğü ihbarı üzerine polis alarma geçti. Öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, özel ekipler ve ambulans sevk edildi.

Olay sırasında okulda ne kadar öğrenci olduğuna dair resmi bir açıklama yapılmazken, velilerin ifadelerine göre sınıfların birçoğu dolu durumdaydı. İhbarı sonrası polis ekiplerinin tavsiyesi ile içinde öğrenci olan sınıfların kapılarının kilitlenmesinin ardından okula giren özel polis birlikleri ortam güvenliğini sağladıktan sonra okul kontrollü bir şekilde boşaltıldı.

Öğrenciler okulun yakınındaki belediye binasına alınırken öğrenci velileri buraya çağrılarak çocukları ile buluşturuldu. Olayın duyulması ile birlikte veliler okula akın ederken, muhtemel bir saldırıya karşı Stuttgart’taki büyük hastaneler müdahale için hazır duruma getirildi. Ayrıca polis helikopterinin yanı sıra ambülans helikopterler de okul civarında uçuş yaptı. Polis sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre okulda yaklaşık iki saat süren aramalar neticesinde henüz bir bulguya rastlanmadı. Olayla ilgili soruşturma yapılacak.
CİHAN

Yorumlar