Oktay Vural, 'yurtdışı milletvekilliği' istedi

MHP Meclis Grup Başkanvekili Oktay Vural yurtdışındaki Türk vatandaşlarının oyları ile ayrı milletvekilleri seçilmesi gerektiğini savundu.

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural, 'yurtdışı milletvekilliği' istedi

MHP Meclis Grup Başkanvekili Oktay Vural yurtdışındaki Türk vatandaşlarının oyları ile ayrı milletvekilleri seçilmesi gerektiğini savundu.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Londra’da İngiltere Türk Federasyonu ve Pekünlüler Derneği'ni ziyaret etti.

Londra’nın Newington Green bölgesinde bulunan her iki kuruluşu ziyaretinde vatandaşlarla sohbet eden Vural, yeni düzenlemelerle artık yurtdışındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da oy kullanabileceğini hatırlattı.

Hükümetin yurtdışında yaşayan Türklerin sorunları ile yakından ilgilenmek için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı kurduğunu belirten Vural, bunu olumlu karşıladıklarını ancak vatandaşların sorunlarının devam ettiğini ifade etti.

Seçimlerde yurtdışı Türklerin oy hakkı ile ilgili kanuni düzenlemeler yapılırken ısrarla ayrı milletvekilliğini savunduklarını belirten Oktay Vural, "Ancak bu teklifimiz iktidar partisi tarafından dikkate alınmadı. Şimdi seçimlerde vatandaşlarımız oy verecek ama bu oylar değişik partilere dağılıp gidecek ve bir faydası da olmayacak. Oysa ayrı milletvekili seçme imkanı verilseydi bu vekil doğrudan yurtdışındaki vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenirdi.” dedi.
MHP'li Vural, bugüne kadar iktidara gelen partilerin yurtdışındaki Türkleri sadece kaynak olarak gördükleri için seçme hakkı bile vermediklerine ve istismar ettiklerini savundu.

İngiltere Türk Federasyonu ile Pekünlüler Derneği’nde vatandaşların yerel seçimlerle ilgili sorularını cevaplayan Vural, MHP’nin bu seçimlerden güçlenerek çıkarak iktidara alternatif parti olacağını düşündüklerini kaydetti.

MHP’nin mesajlarını geniş kitlelere ulaştırma konusunda medyadan yeterince destek alamadığını bildiren Vural, “Yoğun çalışmalar yapmamıza rağmen bunları toplumla paylaşma konusunda zorluk yaşıyoruz. Bu eksikliği biz parti olarak sosyal medya ile aşmaya çalışıyoruz. Medyanın genel olarak MHP’yi hak ettiği şekilde topluma yansıtması konusunda ciddi sıkıntılarımız var.” şeklinde konuştu.

Oktay Vural Londra’daki temaslarını tamamlayarak bu akşam Türkiye’ye dönecek. CİHAN

Yorumlar