Öğretmenin dövdüğü öğrenci hayatını kaybetti

Güney Afrika’da öğretmeninden dayak yedikten sonra yüzü şişen ve sağır olan 16 yaşındaki Sizwe Kubheka hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenin dövdüğü öğrenci hayatını kaybetti

Güney Afrika’da öğretmeninden dayak yedikten sonra yüzü şişen ve sağır olan 16 yaşındaki Sizwe Kubheka hayatını kaybetti. Öğrencisinin kafasına kemerle vuran öğretmen hakkında cinayet suçlamasıyla dava açılabileceği belirtildi.

Öğrencinin annesi Maria Khubeka basına yaptığı açıklamada, oğlunun 17 Mart günü Johannesburg’taki Palm Springs bölgesindeki okulundan döndüğünde başının ağrıdığını söylediğini, hastaneye götürecek imkanları olmadığı için çocuğuna ağrı kesiciverdiğini anlattı. Anne Maria evladının ölmeden önce hiç bir şey duymadığını, hatta kendilerini göremediğini söyledi.

Öğretmen dayağıyla hayatını kaybeden Kubheka’nın arkadaşları, sınıfta gürültü yaptıklarını ve öğretmenlerinin kendilerini dövdüğünü anlattı.

Olayın yaşandığı Gauteng eyaleti eğitim sözcüsü Phumla Sekhonyane, öğretmenin tutuklandığını ve okul ile ilişkisinin kesildiğini dile getirdi. Polis sözcüsü Tshishiwa Mitileni ise dedektiflerin otopsi raporunu beklediklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar