Odesa'da kanlı 2 Mayıs: 46 ölü

Ukrayna Başsavcılığı, Odesa'da dün Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna'nın birliğini savunan guruplar arasında çıkan sokak olayları ve sendika binası yangınında 46 kişinin öldüğünü 200'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi.Kolluk...

Google Haberlere Abone ol
Odesa'da kanlı 2 Mayıs: 46 ölü

Ukrayna Başsavcılığı, Odesa'da dün Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna'nın birliğini savunan guruplar arasında çıkan sokak olayları ve sendika binası yangınında 46 kişinin öldüğünü 200'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Kolluk kuvvetlerinin olayları önlemede yetersiz kaldığı olaylarda ateşe verilen sendika binasında 37 kişi ve binadan ağır yaralı kurtarılan 2 kişi de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Rusya'ya duyarlı guruplar ile sağcı guruplar arasında çıkan sokak olaylarında ise 4 kişi öldü. Olaylarda yaralanan yaklaşık 200 kişi içerisinde 22 polisin de tedavisi sürüyor.

Odesa'da yaşanan şiddet olayları ile ilgili savcılık çok yönlü soruşturmaya devam ediyor. Olaylar ile ilgili 144 kişi gözaltına alındı.

2 Mayıs'ta Odesa'nın, Soborni Meydanı'nda toplanan; Ukrayna birliği, Sağ Sektör, Özsavunma ve Çernomorets (Karadeniz) Futbol Kulübü taraftarları ile Rusya yanlısı Antimeydan eylemcileri arasından taşlı sopalı kavga çıkmıştı.

Ukrayna yanlıları Rusya yanlılarını kovalamıştı. Ayrılıkçıların sendika binasına sığınması üzerine Kimliği belirsiz kişiler binayı ateşe vermişti. CİHAN

Yorumlar