Obama'dan Türkiye'ye destek

Obama'dan Türkiye'ye destek , pkk , ışid , türkiye

Google Haberlere Abone ol
Obama'dan Türkiye'ye destek
 Obama'dan Türkiye'ye destek

 "Fakat bölgede esas tehlike PKK değil, IŞİD’dir".

''Bölgedeki en büyük tehlike PKK değil IŞİD’dir.'' ANS PRESS’in haberine göre, ABD Başkanı Barack Obama Türkiye'nin bölgede yaşadığı olaylara değerlendirmede bulundu. Beyaz ev rehberi İran ve Ortadoğu konularını görüşmek için gazetecilerle bir araya geldi.

 

Obama Türkiye'nin kendisini savunmasına hak kazandırmıştır. Obama, terör örgütü olan PKK Türkiye'yi hedef alan saldırılar düzenliyor ve bu durumda Türkiye'nin de kendisini korumaya çalışması normaldir.

 

"IŞİD bölgedeki en büyük tehlike. Tüm özenin buna toplanmasıyla gerekir. Üzerinde çalıştığımız anlaşma bile noktaları temsil eder. Asıl mesele şudur ki, Suriye'ye geçmeye çalışan yabancı savaşçıların önünü nasıl alabilirim? Yapacağımız her şey buna bağlıdır".

 

Türkiye terörle geniş çaplı mücadeleye Temmuz ayının 20’sinde Suruç’ta  yaşanan terör olayından sonra başladı. Bu olayın sonucunda 32 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

 

Daha sonra Türkiye Hava Kuvvetleri Suriye ile sınırda bulunan IŞİD hedeflerini bombaladılar. PKK bunu kullanarak ülkede bir çok protesto gösterileri yaptı, yollarda arabalara saldırıp, onları yaktı. Türkiye’deki güvenlik güçleri ise  PKK teröristleri ile mücadeleyi de güçlendirip, teröristlerin hedefleri bombardıman edildi.

 

Ülkede son bir ayda meydana gelen silahlı saldırılarda 20'den fazla şehit verildi.

Yorumlar