Obama, son şampiyon Miami Heat’i Beyaz Saray’da ağırladı

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’in son şampiyonu Miami Heat’i Beyaz Saray’da ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Obama, son şampiyon Miami Heat’i Beyaz Saray’da ağırladı

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’in son şampiyonu Miami Heat’i Beyaz Saray’da ağırladı. Törene, Obama’nın yaptığı espriler damga vurdu.

Başkan Obama önceki yıl da şampiyon olarak ağırladığı Miami Heat’li oyunculara Beyaz Saray’a tekrar 'hoşgeldiniz' dedi. Geçtiğimiz yıl Lebron James’in kendisine ‘koç’ diye hitap etmesine değinen Obama, “Spor dünyasından birçok şampiyon takımı Beyaz Saray’da ağırlıyoruz. Ancak bu zamana kadar geçen yıl buraya gelen Meami Heat oyuncularından daha heyecanlı birilerini görmedim.” dedi.

Ligi 66 galibiyet ile kulüp rekoru kırarak bitiren oyuncuları kutlayan Obama, “Neredeyse 72 galibiyetli Chicago Bulls’un performansı kadar etkileyiciydi.” dedi. Obama’nın bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Törende Takım Koçu Erik Spoelstra Başkan Obama’ya tüm oyuncuların imzasını taşıyan bir kupa takdim etti. Obama bunun üzerine “Siz beyler, birazcık dostluğumu kazanıyorsunuz.” şeklinde memnuniyetini dile getirdi. Obama’ya ayrıca 44. ABD Başkanı olmasını temsilen 44 numaralı forma ve oyuncuların imzasını taşıyan basket topu hediye edildi. CİHAN

Yorumlar