Obama: Mandela'dan çok şey öğrendik

Geçen hafta hayata gözlerini yuman Nelson Mandela'nın cenaze törenine katılmak üzere Güney Afrika'nın Soweto kentine gelen ABD Başkanı Barack Obama, Güney Afrika'nın sembol ismi için "Ondan çok şey öğrendik.

Google Haberlere Abone ol
Obama: Mandela'dan çok şey öğrendik

Geçen hafta hayata gözlerini yuman Nelson Mandela'nın cenaze törenine katılmak üzere Güney Afrika'nın Soweto kentine gelen ABD Başkanı Barack Obama, Güney Afrika'nın sembol ismi için "Ondan çok şey öğrendik." ifadelerini kullandı. Nelson Mandela’nın yağmur altında devam eden anma töreninde onbinlerce Güney Afrikalı, konuşmak için sahneye çıkan ABD Başkanı Barack Obama’yı alkışladı.

Sahneye çağrılmasıyla Bill Clinton, George Bush ve diğer liderlerin ayakta alkışladığı Obama, "O mermerden yapılmış bir büst değildi; o etten ve kemikten bir insandı; bir oğul ve eş, bir baba ve arkadaştı. Bu sebeple ondan çok şey öğrendik ve bu sebeple ondan hâlâ çok şey öğrenebiliriz. Başardığı hiçbir şey kaçınılmaz değildi. Hayatına baktığımızda tarihteki yerini mücadele, kiyaset, sebat ve inançla elde etmiş birini görüyoruz." sözleriyle Güney Afrika'nın Madiba olarak da adlandırılan liderini övdü.

Obama’nın konuşmasının ardından sahneye Brezilya lideri Dilma Rouseff çıktı. CİHAN

Yorumlar