Obama Erdoğan'ı aradı

Obama Erdoğan’ı arayarak Suruç patlamasında hayatını kaybedenlerin ailelerine Amerikan halkı adına başsağlığı diledi.

Google Haberlere Abone ol
Obama Erdoğan'ı aradı


Obama Erdoğan’ı arayarak Suruç patlamasında hayatını kaybedenlerin ailelerine Amerikan halkı adına başsağlığı diledi.

ABD Başkanı Barack Obama meslektaşı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. AND PRESS’in haberine göre, Erdoğan’a taziye dileklerinde bulunan Obama son günlerde Türkiye’de yaşananlara üzüldüğünü söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanlığı basın merkezinin yayınlandığı bilgiye göre, telefon görüşmesi süresince iki lider IŞİD ile mücadelede bugün de devam eden işbirliğinin güçlendirilmesi, Irak’ta güvenlik ve istikrarın sağlanmasını, Suriye’de devam eden iç çatışmanın siyasi çözüm yolunun bulunması yönünde ortak çabalar hakkında alışverişinde bulundu.

 Suruç’ta 20 Temmuz’da gerçekleştirilen terör olayı ile PKK'nın işlediği terör saldırılarında 1 askerle 2 polisin öldürülmesini kınayan Barack Obama olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Her iki ülkenin Cumhurbaşkanı Türkiye'nin ve ABD'nin her türlü teröre karşı olduğunu vurguladı.

 Ayrıca görüşmeler sırasında yabancı savaşçıların kaçışlarının ve Türkiye'nin Suriye ile sınırında güvenliğin sağlanması yönünde işbirliğinin güçlendirilmesi çabaları da ele alındı.

 ABD Başkanı Barack Obama bir kez daha Türkiye'nin ulusal güvenliğine ABD devleti olarak büyük önem verdiklerini tekrarladı.

 Her iki ülkenin başkanı adı geçen tüm konularda vb. bölgesel konularda yardımlaşmalarının devam edeceğini belirttiler.

Geçtiğimiz gün ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alister Baskey’de verdiği beyanatla Türkiye’ye destek yayımlamıştı.

 

 

 

Yorumlar