NY Belediye Başkanı Blasio: Kanunları ihlal ederek hukuk uygulanmaz

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, New York Polis Departmanı (NYPD)’nin Müslümanları gözetleme programı ile ilgili “Kanunları ihlal ederek, hukuk uygulanmaz.

Google Haberlere Abone ol
NY Belediye Başkanı Blasio: Kanunları ihlal ederek hukuk uygulanmaz

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, New York Polis Departmanı (NYPD)’nin Müslümanları gözetleme programı ile ilgili “Kanunları ihlal ederek, hukuk uygulanmaz.” diye konuştu. Bununla birlikte Blasio, şehirdeki bütün topluluklarla yakın temasta olduklarını ve bunun güvenliğini sağlamak için en verimli yol olduğunu ifade etti.

New York’taki etnik medya mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Blasio, “Bütün komitelerin NYPD ile yakın çalışması arzusundayız. İlişkileri yakın tutup, insanların güvenliğini sağlamak istiyoruz.” dedi.

İSLAMİ BAYRAMLAR RESMİ TATİL OLABİLİR

Yapılacak çalışmaların cemiyetlere aktarılmasının önemine değinen Demokrat Partili Başkan, New York’taki okullarda İslami bayramının resmi tatil olarak kabul edilmesi için çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini söyledi. Bununla ilgili net bir tarih olmadığını belirten Başkan Blasio, söz konusu yasanın hazırlanmasında eyalet kanunları, zorunlu okul günleri ve bütçe konusunu dikkate almak zorunda olduklarını vurgulayarak, “Hemen yapabileceğimiz bir konu değil. Umarım hızlı bir şekilde sonuçlanır.”diye konuştu.

GÖÇMEN AİLELER İÇİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ÖNEM VERECEĞİZ

Göçmen ailelerin çocukları için de okul öncesi eğitimin önemli olduğunu ifade eden İtalyan asıllı Belediye Başkanı Blasio, önceden liseyi bile bitirmeden orta sınıf bir aile statüsüne sahip olunabildiğini ama şuanda bu durumun değiştiğine dikkat çekti.

İstikrarlı bir ekonomi için daha iyi bir eğitimin şart olduğunu kaydeden Blasio, okul öncesi eğitim,“çocuklara en verimli zamanlarda ulaşma imkânı veriyor. Bütün çocukların bundan faydalanmasını istiyoruz. Bu konuda elimizden geldiğince değişikliğe gideceğiz.” şeklinde çalışmalarını ifade etti.

NEW YORK’TA YAŞAYAN KAÇAK GÖÇMENLER İÇİN BELEDİYE KİMLİK KARTI VERİLECEK

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, şehirde yaşayan kaçak göçmenleri için belediye kimlik kartı vereceklerini bunun için çalışmaların devam ettiğini aktar
CİHAN

Yorumlar