Nuri Bilge Ceylan, 2. Kırmızı Lale Film Festivali'nde

Türk filmlerinin Hollandalılara tanıtılması hedefiyle düzenlenen 2. Kırmızı Lale Film Festivali, Altın Palmiye ödüllü Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın katılımı ile başladı.Rotterdam'da Türk basını ile bir araya gelen Hollanda Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Nuri Bilge Ceylan, 2. Kırmızı Lale Film Festivali'nde

Türk filmlerinin Hollandalılara tanıtılması hedefiyle düzenlenen 2. Kırmızı Lale Film Festivali, Altın Palmiye ödüllü Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın katılımı ile başladı.

Rotterdam'da Türk basını ile bir araya gelen Hollanda Türkiye Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Emin Alkanlar, festivalin 3 ana bölümden oluştuğunu söyledi. Alkanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Rotterdam Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen ve 31 Mayıs'a kadar sürecek festivalde, uzun metrajlı, belgesel ve kısa filmler olmak üzere üç kategoride 32 Türk filminin izleyiciyle buluşacağını duyurdu.

FATMA GİRİK'E YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Rotterdam'ın Lantaren Venster sinema salonunda düzenlenen ve yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın da katıldığı festivalin açılışında sinema sanatçısı Fatma Girik'e "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verildi. Fatma Girik, ödülü Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybeden işçiler adına aldığını söyledi. Türk sinemasının efsane oyuncusu, "Hem böyle bir ödül aldım hem de Nuri Bilge Ceylan'la birlikte olmak, onun ödül kazanması. Ülkemin yüz akı Nuri Bilge Ceylan. Şu anda ülkemde çok çeşitli olaylar oluyor. Biliyorsunuz madende '301' dediler, 307 kişinin öldüğü bir şeyde böyle çok cafcaflı laflar etmek biraz bana şey geliyor ama hayat da devam ediyor tabii. O yetmiyormuş gibi arkadan bir deprem yaşadık. Ben bu ödülü madende ölen işçilerimizin adına alıyorum." dedi.

EN İYİ FİLM VE EN İYİ YÖNETMEN VE USTAYA SAYGI ÖDÜLLERİ

2. Kırmızı Lale Film Festivali’nde Türk sinemasının uzun metrajlı filmlerinin yanı sıra jüri tarafından yapılacak değerlendirmeyle "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen" ödülü sahiplerini bulurken Türk sinemasının değerli sanatçıları "Hayat Boyu Başarı Ödülü" ve "Kırmızı Lale Ustaya Saygı Ödülü" ile onurlandırılacak.

Bu yıl ilk kez "Sinema Eleştirmenleri Ödülü" de sahibini bulacak.

Ulusal ve uluslararası önemli sanatçı ve konuklar ile basın mensuplarına ev sahipliği yapacak olan festivalde gösterimi kesinleşen filmler Yozgat Blues, Daire, Şarkı Söyleyen Kadınlar, Mavi Dalga, Soğuk, Sesime Gel, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Kutsal Bir Gün, Kusursuzlar, Cennetten Kovulmak ve Sarıkamış 1915.

Yönetmen Onur Ünlü'nün "Sen Aydınlatırsın Geceyi" adlı filmiyle başlayan festivalin yarışma bölümünde Ferit Karahan'ın "Cennetten Kovulmak", Ramin Matin'in "Kusursuzlar", Serdar Temiz'in "Kutsal Bir Gün", Hüseyin Karabey'in "Sesime Gel" ve Reha Erdem'in "Şarkı Söyleyen Kadınlar" filmleri ödül almak için yarışacak. CİHAN

Yorumlar