NSU sanığı Beate Zschaepe, avukatlarını kovdu

Münih’te devam eden NSU davasının hayatta kalan tek sanığı Beate Zschaepe, kendisini mahkemeda savunan 3 avukatını da azletti. NSU teröristi Zschaepe, Wolfgang Heer, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm adlı üç avukatının artık kendisi için çalışmalarını...

Google Haberlere Abone ol
NSU sanığı Beate Zschaepe, avukatlarını kovdu

Münih’te devam eden NSU davasının hayatta kalan tek sanığı Beate Zschaepe, kendisini mahkemeda savunan 3 avukatını da azletti.

NSU teröristi Zschaepe, Wolfgang Heer, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm adlı üç avukatının artık kendisi için çalışmalarını istemediğini mahkemeye bildirdi. Ancak aşırı sağcı sanık, avukatlarını neden azlettiğine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Üç avukatın azledildiğine dair açıklama mahkeme hakimi Manfred Götzl’den geldi. Götzl, bu nedenle oturuma Salı gününe kadar ara verdi.

NSU sanığı Zschaepe’nin neden böyle bir karara vardığına ilişkin yarına kadar bir açıklama yapması bekleniyor. Avukatların da müvekkilleriyle (Zschaepe) görüştükten sonra bir açıklama yapabileceği tahmin ediliyor.

NSU terör hücresinin Almanya’da 8′i Türk, birin Yunan, bir de Alman polisi öldürdüğünün ortaya çıkmasından sonra hücre aleyhine mahkeme süreci başlamıştı. Hücrenin Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt adlı diğer iki erkek üyesi 4 Kasım 2011′de Eisenach’taki bir karavanda ölü bulunmuştu.

Hayatta kalan tek sanık Zschaepe’nin de Zwickau’daki evi yaktıktan sonra polise teslim olmuştu.

Aşırı sağcı terör zanlısını savunan avukatlar Wolfgang Heer, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm Nisan 2013′te başlayan davada bir anda medyanın ilgisini toplamıştı.

Avukatlardan ikisinin bir büro açmak için davayı reklam amaçlı kullanacağı da basında yer almıştı. Ayrıca Ağustos 2013′teki bir yaz festivalinde lüks otellerdeki tatilleri nedeniyle de eleştiri konusu olmuştu. CİHAN

Yorumlar