NSU cinayetlerinin 1995'e kadar uzandığı iddia edildi

Almanya’nın siyasi dergilerinden Spiegel, Dresden kentinde 1995 yılında işlenen ve bir türlü çözülemeyen iki cinayetin aşırı sağcı terör örgütü NSU ile bağlantılı olduğunu iddia etti.Söz konusu cinayetin şimdi yeniden araştırıldığını...

Google Haberlere Abone ol
NSU cinayetlerinin 1995'e kadar uzandığı iddia edildi

Almanya’nın siyasi dergilerinden Spiegel, Dresden kentinde 1995 yılında işlenen ve bir türlü çözülemeyen iki cinayetin aşırı sağcı terör örgütü NSU ile bağlantılı olduğunu iddia etti.

Söz konusu cinayetin şimdi yeniden araştırıldığını yazan dergi, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü ile cinayetin bağlantılarına dikkat çekti. Dresden kentinde yaşayan Sven Silbermann ve kardeşi Michael adlı iki dazlağın 'vatan haini' ilan edildiği için öldürüldüğü belirtilirken, NSU’nun üç üyesi Beate Zschaepe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın Jena kentinde kiraladıkları garajda 1998 yılında yapılan baskında cinayeti konu edinen gazete kupürleri bulunduğu ortaya çıktı.

Sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişiyi öldüren NSU’lu teröristler, bu cinayetleri işlediklerini kabul eden DVD görüntülerinde de işlenen cinayetleri konu alan gazete kupürleri kullanmışlardı. Bunun yanında Federal Kriminal Daire’nin 2011 yılının Aralık ayında Uwe Mundlos’un yakın bir tanıdığının ifadesini aldığı ve bu kişinin Mundlos’un kendisinde ölüleri tanıdığı ve onları istihbarata çalışan muhbir olarak düşündüğü izlenimi bıraktığını söylediği kaydedildi.

NSU terör örgütü ortaya çıktıktan sonra ‚Aşırı Sağcılığa Karşı Ortak Mücadele’ oluşumu, federal ve eyalet hükümetlerinden failleri bulunamayan tüm cinayet ve saldırıların aşırı sağ motifi ile yeniden gözden geçirmeleri çağrısı yapmıştı. Öte yandan NSU terör örgütünün işlediği suçların davasını gören Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) görevli hâkimler, savcılar ve avukatların iki hafta sonra İsviçre’ye gidip cinayetlerin işlendiği Ceska 83 marka silahın Almanya’ya sokulması hakkında iki tanığın ifadesini alacağı haber verildi.

Mahkeme, İsviçre vatandaşı bu iki kişiyi Almanya’ya davet etmiş, ancak başarılı olamamıştı. Mahkemede ifade veren Carsten S. isimli sanık, yine bu davada yargılanan Ralf W.’nin siparişi üzerine bu silahı Almanya’dan bir silah tüccarından aldığını ve terör üçlüsüne götürdüğünü itiraf etmişti. CİHAN

Yorumlar