NSU cinayetlerinde mağdur babadan istihbarat memuruna tepki

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen NSU Davası duruşmasına şahit olarak katılan eski istihbarat memuru Andreas T.

Google Haberlere Abone ol
NSU cinayetlerinde mağdur babadan istihbarat memuruna tepki

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen NSU Davası duruşmasına şahit olarak katılan eski istihbarat memuru Andreas T.’nin ifadesi cinayete kurban giden Halit Yozgat'ın babasının tepkisini çekti. T.'nin, 2006 yılında Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından öldürülen Halit Yozgat'a yönelik silahlı saldırı esnasında Yozgat'a ait internet kafede bulunmasına rağmen bunu sır gibi herkesten sakladığı ortaya çıkmıştı.

Şimdiye kadar duruşmalara 6 kez katılan T., her defasında internet kafede yaklaşık 10 dakika kaldıktan sonra internet ücretini ödemek için merhum Yozgat'ı aradığını, ancak bulamayınca giriş masasının üzerine 50 sent bırakıp gittiğini iddia ediyor. T.'nin cinayetten haberi olmadığını yinelemesi sonrası söz alan baba İsmail Yozgat, ''Üzgünüm, ama T. senin söylediklerinin hiç birine inanmıyorum.'' dedi. Yozgat'ın avukatları da mahkemeye dilekçeler vererek T.'nin 'saldırganlar ve cinayet' hakkında bilgi sahibi olduğunu ispatlamaya çalıştı.

T.'nin, Neonazi cinayetleri serisinin medyada yer almadan önce cinayetin bir cinayet serisinin parçası olduğu bilgisi verdiği ileri sürülüyor. Mahkemeye ifadeye gelen bir kriminal polis ise, hazırlıklı gelmediği için Başhakim Manfred Götzl'ü kızdırdı. Memur, baş sanık Beate Zschape'nin garajında 1998 yılında arama yapmış ve dört adet bomba ve TNT patlayıcıları bulmuştu. CİHAN

Yorumlar