Norveç'te Pakistanlı din adamına bıçaklı saldırı

Norveç'in başkenti Oslo'da faaliyet gösteren Merkez Ehli Sünnet Camii din görevlilerinden Pakistan asıllı Nehmat Ali Shah bıçaklı saldırıya uğradı.Oslo polisi, maskeli bir kişinin dün gece Ali Shah'ı evinde bıçakladığı bilgisini verdi....

Google Haberlere Abone ol
Norveç'te Pakistanlı din adamına bıçaklı saldırı

Norveç'in başkenti Oslo'da faaliyet gösteren Merkez Ehli Sünnet Camii din görevlilerinden Pakistan asıllı Nehmat Ali Shah bıçaklı saldırıya uğradı.

Oslo polisi, maskeli bir kişinin dün gece Ali Shah'ı evinde bıçakladığı bilgisini verdi. Ullevål Hastanesi'ne kaldırılan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz dönem Norveç'in en genç ve ilk Müslüman Kültür Bakanı olarak görev yapan Hadia Tajik, saldırıyı kınadı. Saldırının kendisini şoke ettiğinin açıklayan Pakistan asıllı İşçi Partili (Ap) Milletvekili Tajik, saldırıya uğrayan din adamı Nehmat Ali Shah ve ailesi için geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Norveç'te yaşayan Pakistan kökenlilere ait Merkez Ehli Sünnet İnanç Derneği Camii 2006'da yılında ibadete açıldı. Caminin yaklaşık 5 bine yakın üyesi var.

Daha önce de başta Merkez Ehli Sünnet İnanç Derneği Camii olamak üzere, Oslo Diyanet İşleri Merkez Camii yönetimine ve farklı camilere ırkçı ifadeler içeren mektup, e-postalar ve domuz başları gönderilmişti. Norveç'in Fredrikstad şehrindeki bir cami önüne ise bir poşetin içerisine domuz eti içeren sosis konulmuştu.

Benzeri olay yine başkent Oslo'da faaliyet gösteren Dünya İslami Misyon Camii'nde de yaşanmıştı. E-posta aracılığı ile camii yönetimine tehdit yağdıran ırkçı grup, "2013 yılı sona ermeden Norveç'teki bütün camiler yakılıp, ortadan kaldırılacak. Bu, 7 yıl içerisinde, sadece erkeklerden oluşan bir grup aracılığı ile planlanmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Oslo Diyanet İşleri Merkez Camii yönetimineyse, kırmızı büyük haflerle yazılı "Bütün yabancılar Norveç'i terk etsin" şeklinde isimsiz mektuplar gönderilmişti. Cami yetkilileri, daha önce de cami yönetimine benzeri mektuplar gönderildiği, konuyla ilgili Oslo polisine şikayette bulunulduğunu açıklamıştı. Ancak Oslo Diyanet İşleri Merkez Camii yetkilileri, polisin konuya ilgisiz kaldığını dile getirmişti. CİHAN

Yorumlar