Norveç'te hükümetin küçük ortağı, göçmenlere sert yaptırımlar istiyor

Norveç'te, göçmen kökenli ailelerin kendi ülkelerine ait televizyon kanallarını izleme yasağının getirilmek istenmesi tartışmalara yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Norveç'te hükümetin küçük ortağı, göçmenlere sert yaptırımlar istiyor

Norveç'te, göçmen kökenli ailelerin kendi ülkelerine ait televizyon kanallarını izleme yasağının getirilmek istenmesi tartışmalara yol açtı. Ülkede daha çok göçmenlere yönelik ırkçı söylemleriyle gündeme gelen iktidarın küçük ortağı İlerleme Partisi (FRP), göçmen ailelerin çocuklarının kendi ülkelerine ait çocuk kanallarının izlenmesine karşı olduklarını, konuyla ilgili yeni bir yasa tasarısı hazırladıklarını açıkladı.

Yerel medya, Oslo Belediye Meclisi'nin onayına sunulacak yasa tasarısını ' İlerleme Partisi, göçmenlere yönelik sert yaptırımlar istiyor' şeklinde duyurdu. Ayrıca yeni yasa tasarısı devletin, kanunları ihlal eden ailelerin çocuklarına el koymayı ve maddi desteği kesmeyi de öngörüyor.
İktidardaki Sağ Parti kanadından önergeye tepki geldi. Partinin bazı grup başkanları, önergenin şüpheli olduğu, ayrıca devletin verdiği parasal destek hakkından herkesin faydalanabileceğini aktardı. Ayrıca İlerleme Partisi'nin daha önce Norveç'e aile birleşimi ile gelecek göçmenlerin, ülkeye gelmeden önce bulundukları ülkelerde Norveç dilini ve kültürünü öğrenmeyi öngördüğü yasa tasarısına başta Adalet Bakanlığı olmak üzere birçok kişi tepki göstermişti. Bakanlık, önergenin uluslararası göç ve insan haklarını ihlal ettiğini açıklamıştı.
CİHAN

Yorumlar