Norveç'te de göçmen kotası için referandum talebi

İsviçre'nin ardından Norveç'te de göçmen kotası uygulaması için halkın görüşüne başvurulması talep edildi.

Google Haberlere Abone ol
Norveç'te de göçmen kotası için referandum talebi

İsviçre'nin ardından Norveç'te de göçmen kotası uygulaması için halkın görüşüne başvurulması talep edildi. Göçmen kökenlilere yönelik karşıt söylemleriyle gündeme gelen iktidarın küçük ortağı İlerleme Partisi (Frp), bu konuda koalisyon ortağı Sağ Parti'nin yanı sıra muhalefet partileri ile de temaslarda bulunduklarını açıkladı.

Partinin göçmen politikaları sözcülüğü görevini yürüten Mazyar Keshvari, konuya referandumla karar verilmesini istemediklerini, fakat tüm partilerin halkın görüşünü öğrendikten sonra meseleye bakışının değişeceğini savundu.

İlerleme Partisi'nin (Frp), göçmenlerin, Norveççe dilini öğrenmelerine ilişkin meclise süreceği yeni önergeye başta Adalet Bakanlığı olmak üzere birçok partilerden de tepki yağmıştı. Yeni önerge, Norveç'e aile birleşimi ile gelecek göçmenlerin, ülkeye gelmeden önce bulundukları ülkelerde Norveç dilini ve kültürünü öğrenmeyi öngörüyor. Önergeye halktan akademisyenlere, siyasilerden eğitmenlere kadar birçok farklı kesim tepki göstermişti. Adalet Bakanlığı ise yasa tasarısının uluslararası göç ve insan haklarını ihlal ettiğini açıklamıştı.
CİHAN

Yorumlar